Obvinený v kauze vraždy bossa Čongrádyho ušiel cez okno

TASR, TA3
8.6.2012 10:57

Jeden z obvinených v kauze vraždy bosa podsvetia Petra Čongrádyho Štefan Borko ušiel policajtom cez okno. Informuje o tom portál Čas.sk. Stať sa to malo 23. mája pri razii. Vo štvrtok 7. júna sa však sám prihlásil na polícii, kde ho muži zákona zadržali.

Borko je spolu s Viliamom Mišenkom, Karolom Mellom, Ľubošom Ferusom a Rolandom Zdichavským v skupine, ktorá má podľa polície na svedomí vraždu bratislavského bossa Petra Čongrádyho alias Čongiho.

Mišenka a Mello sú dlhodobo na úteku a súdy na nich vydali zatykače pre obvinenia v iných kauzách. Zdichavský sedí vo väzbe pre iný trestný čin. Ferusa policajti 23. mája zadržali. Do jeho domu v Nitre, kde žije, vtrhli kukláči a povalili ho na zem a na ruky mu nasadili putá. Aj keď prokurátor pre neho žiadal väzbu z dôvodu obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti, sudca ho za mreže neposadil. Stíhajú ho tak na slobode.

Policajti podľa Čas.sk pracujú s verziou, že Mišenka a Ferus zabezpečili peniaze na nákup zbraní a áut. Malo ísť o niekoľko miliónov korún. Strelcami boli Mello a Borko. Čográdyho zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Bola to posledná vražda šéfa starej gardy podsvetia. Policajti vyšetrovanie prípadu v roku 2007 prerušili, lebo sa im nepodarilo nájsť vraha. Prípad pred pár mesiacmi nanovo otvorili a 23. mája obvinili päť osôb.

Portál pripomína, že podľa polície si strelci na Čongiho počkali v dodávke zaparkovanej neďaleko pizzerie. Výstrely zo samopalu zazneli, keď nastupoval do pancierového mercedesu. Zomrel na mieste, jeho kamarát bol zranený. Strelcov zaznamenali aj kamery. Hodinu po vražde privolali hasičov k požiaru pri obchvate smerom z Petržalky do Mlynskej doliny. Po zahasení dodávky s ukradnutými českými evidenčnými číslami našli kriminalisti dva samopaly a dve pištole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok