Na Táľoch sa uskutoční 3. ročník Slovak Ladies Open

TA3, TASR
7.6.2012 23:17

Ženská profesionálna golfová túra Ladies European Tour (LET) zavíta od piatka do nedele opäť na ihrisko Gray Bear Tále. Prvé majstrovské golfové ihrisko na Slovensku sa tak podujatím Allianz Ladies Slovak Open už tretíkrát zaradí do kalendára LET.

Na Táľoch sa uskutoční 3. ročník Slovak Ladies Open
SITA

Na ihrisku Gray Bear na Táľoch sa od 8. do 10. júna v troch kolách v hre na rany predstaví 126 profesionálnych hráčok z takmer 30 krajín celého sveta. "Ladies European Tour sa vo svete teší obrovskému záujmu. Preto sme radi, že máme možnosť organizovať turnaj už tretíkrát na Slovensku," povedal promotér turnaja Jozef Soták.

Turnaj je dotovaný sumou 225.000 eur. Golfový klub Gray Bear Tále sa po už uskutočnených dvoch ročníkoch Ladies European Tour v rokoch 2010 a 2011 môže pochváliť získaním licencie na organizáciu tejto najprestížnejšej svetovej túry aj pre nadchádzajúce tri roky. "Je to pre nás česť, lebo takáto dôvera sa nezískava len tak. Je to ocenenie výborne odvedenej práce všetkých, ktorí sa podieľali na organizácii predchádzajúcich dvoch ročníkov," reagoval Soták.

Organizátorom sa poradilo prilákať opäť aj známe golfové mená ako Helen Alfredssonová, ktorá je jedenásťnásobnou víťazka turnajov LET. Ďalšou z popredných hráčok zo starého kontinentu bez jedinej absencie na Táľoch je Gwladys Noceraová z Francúzska. Z pozície kvalifikantky sa na turnaji predstaví Češka Daniela Prokopová, chýbať nebude ani jej skúsenejšia krajanka Klára Spilková.

Slovenská farby bude hájiť okrem jedinej profesionálky Zuzany Kamasovej aj trojica amatérskych golfistiek Ema Klimentová, Natália Hečková a Carolina Cordieri, ktorá však už smeruje medzi profesionálky. Kamasovej sa podaril zatiaľ najväčší úspech v histórii slovenského profesionálneho golfu, keď v minulej sezóne triumfovala na turnaji z kalendára LET v marockom Agadire.

"Veľmi sa teším. Aj ostatné dievčatá milujú tento turnaj a všetky sa vrátili. Ihrisko je vo výbornom stave, takže už sa neviem dočkať," povedala Kamasová pre stránku seriálu a pokračovala: "Skip Malek je mojím trénerom prakticky od začiatku mojej kariéry, no po prvý raz mi bude robiť caddyho v oficiálnom turnaji. Keďže osobne pomáhal pri budovaní tohto ihriska, môžeme spolu vyskúšať zopár tajných tipov. Nemám však nejaké osobitné ciele, chcem hrať dobre, predvádzať svoju hru a uvidíme, na čo to bude stačiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok