O K4 sa rozhodne až po ME, do Záhrebu ide pôvodná zostava

TA3, TASR
7.6.2012 23:16

Slovenský zväz rýchlostnej kanoistiky vo štvrtok rozhodol, že na blížiace sa ME seniorov v Záhrebe pôjde štvorkajak v pôvodnom zložení a náhradník bude Martin Jankovec. O zložení K4 pre olympijské hry 2012 v Londýne sa však definitívne rozhodne až po kontinentálnom šampionáte.

O K4 sa rozhodne až po ME, do Záhrebu ide pôvodná zostava
SITA

Na ME tak budú Slovensko reprezentovať Richard a Michal Riszdorferovci, Erik Vlček a JurajTarr. "Na šampionát pôjde pôvodný K4, ktorý vybojoval aj postup na olympiádu. Ako náhradníka sme vybrali Martina Jankovca, keďže preukázal dobrú výkonnosť počas sezóny a hlavne na kvalifikácii v Račiciach. Pričom v prípade nízkej výkonnosti niektorého z členov K4 na ME, by do Londýna išiel on. Všetci piati sa v utorok v Komárne podrobia odborným testom a testom na vode," uviedol pre TASR prezident SZRK Róbert Petriska.

"Veríme, že to dopadne dobre, nevieme to zatiaľ objektívne posúdiť, lebo K4 sa tento rok ešte nikde spolu v takomto zložení nepredstavila. Ak po odbornom posúdení výkonu dospejeme k názoru, že treba niekoho vymeniť, sadne si do lode Jankovec."

Do olympiády zostáva už len málo času a nejasnosti o zložení štvorkajaku nenahrávajú ideálnej príprave. "Chlapci dali hlavy dokopy a uvedomili si, že najlepšie bude ísť v pôvodnej zostave, aspoň na ME. Predsa len ostáva málo času," pokračoval.

Vedenie zväzu musí oznámiť definitívne zloženie pre OH do 26. júna, pričom okrem štvrtkového návrhu má rozpracované aj ďalšie dve varianty. "O tých však zatiaľ nechcem hovoriť. Definitíva padne po ME, potom musíme rozhodnúť aj o dvoch náhradníkoch. Tréningový by mohol byť aj Peter Gelle," dodal Petriska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok