Lajčák zatiaľ prepustil viac zamestnancov ako prijal

SITA
7.6.2012 11:38

Na ministerstve zahraničných vecí skončilo 27 ľudí, do svojich služieb naopak minister Miroslav Lajčák prijal 13 nových zamestnancov.

Lajčák zatiaľ prepustil viac zamestnancov ako prijal
SITA

Od nástupu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka do funkcie rezort diplomacie zatiaľ viac prepúšťal ako zamestnával. Na ministerstve skončilo 27 ľudí, z toho dvaja sa na odchode dohodli. Do svojich služieb, naopak, Lajčák prijal 13 nových zamestnancov, z nich 11 pracovalo na ministerstve aj v minulosti. Dôvodom prepúšťania bolo podľa hovorcu rezortu Borisa Gandela zefektívnenie organizačnej štruktúry. Ako Gandel povedal agentúre SITA, väčšina z nových zamestnancov prešla výberovým konaním.

Nové vedenie ministerstva viackrát kritizovalo exministra zahraničných vecí Mikuláša Dzurindu, ktorý vraj rezort diplomacie spolitizoval, prepustil 70 kariérnych diplomatov a prijal 87 nových zamestnancov, prevažne priamych straníckych nominantov. Gandel dávnejšie avizoval, že Lajčák chce preto odlíšiť dve skupiny zamestnancov, ktorými sú kariérni diplomati a politickí nominanti.

"Pokiaľ ide o druhú skupinu ľudí, tí si musia byť vedomí toho, že s odchodom ich politickej strany z rezortu sa de facto končí aj ich zvýhodňovanie, ktoré požívali v rámci ich pôsobenia v rezorte, ako aj samotná legitimita ich pôsobenia na ministerstve," povedal hovorca ministerstva ešte začiatkom mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok