Hokejisti Martina potvrdili úlohu favorita a zdolali HK Orange 20

SITA
13.10.2011 21:04

HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 1:3 (0:2, 0:0, 1:1).

Hokejisti Martina potvrdili úlohu favorita a zdolali HK Orange 20

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - vložený zápas 11. kola:

HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Góly: 51. Matoušek (Fujerík) - 14. Kriška (J. Markovič, Výborný), 16. Macejka (Ižvolt, Obuch), 46. J. Markovič (Kozák, Kriška)
Výlúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Bogdaň, Korba, 358 divákov.

Zostavy:
Orange 20: Šimboch - Kurali, Trška, Šedivý, Bagin, Nechala, Macejko, Luža, Bajaník - Ihnaťo, Šimčák, Hinďoš - Bubela, Bene, Jakúbek - Matoušek, Fujerík, Ďaloga - Lamper, Lichanec, Hudec
Martin: Šimko - Kozák, I. Rúfus, Zukal, Výborný, Tupý, Brcko, Drotár, Obuch - J. Markovič, Galamboš, Važan - Šišovský, Škoda, Kriška - Sobota, Zeliska, Škumát - Macejka, Vartovník, Ižvolt

V 14. min Martinčania pri presilovej hre využili výhodu pri ďalšom signalizovanom vylúčení. Úspešným strelcom bol Kriška. O dve minúty neskôr Macejka z otočky nahadzoval puk na domácu bránku a ten prepadol až za Šimbochov chrbát - 0:2. V druhej tretine gól nepadol. Tretí martinský gól strelil v 46. min J. Markovič, keď zužitkoval Kozákovu prihrávku. V 51. min sa postaral o čestný úspech domácich Matoušek, ktorý využil zlé striedanie hostí a prekonal brankára Šimka strelou do "vinkla".

Hlasy:
Anton Tomko (tréner HK Orange 20): "Do zápasu sme išli s tým, že Martin má mladé mužstvo a mohli by sme s nimi niečo uhrať. Na začiatku sme nevyužili dve presilové hry. Naopak pri našom vylúčení sme inkasovali a to nás trošku vyviedlo z miery. V druhej tretine sa hra vyrovnala. V záverečnej tretine sme chceli byť trpezliví, bolo dôležité či dáme kontaktný gól, alebo či dostaneme tretí. Bohužiaľ, po chybe v obrannom pásme sme dostali tretí gól. Potom sme síce znížili, ale ďalší kontaktný gól sme už nedali. Dnes to nebol okulahodiaci hokej. Je to škoda, ale naši chlapci sa učia a zdokonaľujú s každým jedným zápasom."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Nálada v našom tíme nie je dobrá, prehrali sme štyri zápasy. Potrebovali sme dnes vyhrať a chytiť sa hlavne psychicky. Do Púchova sme išli s jednoznačným cieľom - vyhrať. Zápas bol síce ťažký, lebo ´dvadsiatka´ hrala dobre. Naši hráči splnili to, čo sme si povedali. Dnes sme hrali ofenzívnejšie, súpera sme napádali už v jeho obrannom pásme pri jeho rozohrávke, čo im robilo problémy. Som rád, že máme tri body a musíme ísť ďalej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok