Zomrel legendárny útočník Vladimir Krutov

SITA, TA3
6.6.2012 15:11

V stredu vo veku 52 rokov zomrela legenda sovietskeho aj svetového hokeja Vladimir Krutov. Informovali o tom zástupcovia Ruskej hokejovej federácie (FHR). Bývalého slávneho krídelníka hospitalizovali v pondelok vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti v jednej z moskovských nemocníc. Dvojnásobný olympijský víťaz mal bližšie nešpecifikované vnútorné krvácanie.

To sa lekárom síce podarilo zastaviť, no v stredu sa Krutovov stav zhoršil a pacient zomrel.

Vladimir Krutov spoločne s Igorom Larionovom, Sergejom Makarovom, Viačeslavom Fetisovom a Alexejom Kasatonovom vytvoril legendárnu formáciu moskovského CSKA i reprezentácie bývalého ZSSR. Päťku považujú za jednu z najlepších v hokejovej histórii. Útočné trio Krutov, Larionov, Makarov prezývali aj KLM. Krutov získal zlato na ZOH 1984 v Sarajeve a 1988 v Calgary, päťkrát bol majstrom sveta. Počas kariéry hral okrem CSKA Moskva aj za Vancouver Canucks, Zürich SC Lion, Brunflo a Östersund. V roku 2010 ho uviedli do Siene slávy IIHF.

"Stratili sme človeka, s ktorým žiadny hokejista neváhal ísť do akéhokoľvek súboja. Veľmi sa podobal na Valerija Charlamova - nenahovoril veľa, plnil si všetky povinnosti na ľade a vždy sa na neho dalo stopercentne spoľahnúť," povedal prezident FHR Vladislav Tretiak.

FO01294512.jpg

Prvá "päťka" sovietského tímu. Zprava Vladimir Krutov, Vjačeslav Fetisov, Igor Larionov, Alexej Kasatonov a Sergej Makarov pred MS a Európy v ľadovom hokeji v Prahe 1985. Foto: ČTK

FO02072819.jpg

Veľká päťka v roku 2006 na exhibičnom zápase priamo na moskovskom Červenom námestí. Zprava: Vladimir Krutov, Vjačeslav Fetisov, Igor Larionov, Alexej Kasatonov a Sergej Makarov. FOto: ČTK

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok