Skúška v KDH: Podpredsedovia nesmú prezradiť meno ženy

SITA
6.6.2012 11:13

Daniela Lipšica a Janu Žitňanskú, ktorí v máji odišli z KDH, by mali nahradiť Peter Belinský a zatiaľ neznáma žena. Predsedníctvo strany v utorok schválilo návrh kandidátov na najvyššie stranícke posty, ktoré v sobotu má odobriť Rada KDH v Dolnom Kubíne.

Skúška v KDH: Podpredsedovia nesmú prezradiť meno ženy
SITA

Tá následne odporučí zvoliť navrhnutých funkcionárov delegátom snemu, ktorý bude 23. júna v Ružomberku. Predsedníctvo podporilo Jána Figeľa, aby naďalej viedol hnutie. Zároveň schválilo, aby podpredsedami naďalej zostali Pavol Abrhan, Ján Hudacký, Július Brocka a Ivan Uhliarik.

Novým podpredsedom strany sa má stať podľa informácií agentúry SITA Peter Belinský zo Žiliny, ktorý donedávna šéfoval Slovenskej agentúre pre cestovný ruch. V marcových parlamentných voľbách neúspešne kandidoval z 19. miesta kandidátky KDH. Kresťanskí demokrati majú šiestich podpredsedov. Šieste podpredsednícke miesto má obsadiť žena, členovia predsedníctva však nechcú prezradiť, o koho ide. Nemá to byť však jediná poslankyňa NR SR za KDH Monika Gibalová a ani europoslankyňa Anna Záborská. 

Kandidátka na podpredsednícku funkciu zatiaľ vo vysokej politike vraj nepôsobila. „Chceme ukázať novú politickú kultúru a tak meno sa najskôr dozvedia členovia Rady KDH v sobotu a až potom médiá. Nie naopak, ako to niekedy bývalo,“ povedal dnes podpredseda KDH Július Brocka. Podľa neho je neprezradenie mena akousi skúškou, či si môžu členovia predsedníctva dôverovať aj pri dôležitejších veciach. „Teším sa, že sa to nikto nedozvie,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok