Extraliga - MHC Mountfield - Skalica 5:2

TA3
16.9.2011 21:00

HOKEJ - Tipsport extraliga 2011/2012 - 1. kolo základnej časti

Extraliga - MHC Mountfield - Skalica 5:2

1. kolo základnej časti:

MHC Mountfield - HK 36 Skalica 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Góly: 10. Važan (Markovič), 24. Matejka (Zeliska), 39. Rúfus (Galamboš), 51. Markovič (Galamboš), 56. Murček - 36. T. Višňovský (Pálffy), 48. R. Konečný
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Gavalier, M. Smrek, 1575 divákov

Zostavy:
MHC Mountfield: Volentier - Drgoň, Rúfus, Matejka, Flamík, Brcko, Hriňa, Obuch, Tupý - Markovič, Galamboš, Važan - Macejka, Zeliska, Drotár - Ižvolt, Murček, Sobota - Kriška, Vartovník, Škumát
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Jaborník, Kloz, Jankovič, Gula, Bučka, Magušin - Pálffy, R. Školiak, T. Višňovský - Lušňák, Obdržálek, R. Konečný - Kutálek, Holovič, Šátek - T. Mikúš, J. Hruška, Klejna

Po minúte ticha za Pavla Demitru otvoril tohtoročnú sezónu dlhoročný hráč Martina Pavol Dimel, ktorý odohral za Martin 16 sezón. Prvých 10 minút sa hráči oboch tímov oťukávali. Šancu mal najskôr hosťujúci Tomáš Mikúš, ale domáci gólman Volentier bol na mieste. V tej iste minúte zužitkoval Markovičovu prihrávku Važan a v plnej rýchlosti skóroval - 1:0. V 12. min sa viacerými perfektnými zákrokmi blysol domáci brankár Volentier. Kontroval mu i Lakosil, ktorý v 17. a 19. min chytil nebezpečné Galambošove strely.

V druhej tretine martinskí mladíci roztočili pred bránkou Skalice kolotoč a po prihrávke Macejku nahodil Matejka puk na bránku Lakosila a na prekvapenie všetkých, ale i samotného gólmana Lakosila skončil puk druhýkrát v jeho sieti - 2:0. Druhý gól uspokojil Martinčanov, ktorí začínali mať svojou rýchlosťou navrch. V 34. min prudkú strelu Markoviča vyrazil Lakosil len ramenom. V 36. min sa v skrumáži hráčov najlepšie zorientoval Višňovský a znížil po prihrávke Pálffyho na 1:2 z pohľadu hostí. V 39. min hrali domáci presilovku, ktorú však veľmi rýchlo ukončil Rúfus, keď nechytateľnou strelou od modrej čiary zvýšil na 3:1.

V 44. min nevyužil domáci Vartovník šancu zvýšiť dvojgólový náskok a rovnako pochodil v 47. min i Flamík, keď išiel sám na Lakosila, ale šancu nedotiahol do gólového ukončenia. O minútu mal prácu i rozhodca pri kamere, ktorý potvrdil zníženie na 3:2. V 51. min neprekonal skúsený Pálffy ležiaceho Volentiera a potvrdila sa stará pravda nedáš-dostaneš a v tej istej minúte po brejku Lakosila oklamal Markovič a zvýšil na 4:2. V 56. min mladý Murček ukázal svoju rýchlosť a zvýšil na 5:2. V závere odohrali Martinčania 40-sekundové bago vo svojej tretine a nedovolili Skaličanom ani sa dotknúť puku.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner MHC Mountfield): "Víťazstvo ma veľmi teší. Som rád, že do bodky sme splnili to, čo sme si povedali v šatni. Hrali sme agresívny, útočný hokej. Svojou hrou ma potešili i mladí, rýchli hráči a som rád, že práve najmladší Murček v závere zápasu skóroval."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Za chyby sme si nezaslúžili zvíťaziť. Bol to z našej strany nezodpovedný prístup a na zajtrajšom tréningu hráči pocítia, ako som si predstavoval hru v Martine."


Zdroj: (sita)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok