I. Matovič svojim prejavom takmer vyprázdnil sálu, kritizoval M. Dzurindu

TASR
13.10.2011 16:58

Na úvod vystúpenia k vládnemu návrhu ústavného zákona o skrátení volebného obdobia vytiahol transparent s textom Štyri koaličné strany výsledok vašej ješitnosti - Euroval bude + Fico ako bonus. Ďakujeme pekne.

I. Matovič svojim prejavom takmer vyprázdnil sálu, kritizoval M. Dzurindu

Ešte predtým, ako poslanec vôbec začal hovoriť, takmer všetci rokovaciu sálu opustili. Vo väčšom počte zostali len poslanci SaS. "Prežívame dejstvo, ktoré napísal jeden menší, kvalitný, dlhoročný politik a zároveň cynik. Ten pán sa volá Mikuláš Dzurinda," odkázal Matovič lídrovi SDKÚ-DS, ktorý podľa neho hrá "odpornú cynickú hru".

Práve ministrovi zahraničných vecí pripísal neúspešnosť rokovaní o eurovale, keďže ten podľa jeho slov hral hru so šéfom SaS Richardom Sulíkom a robil si z liberálov srandu. Pripomenul, že dnes osobne išiel za Dzurindom s oznámením, že SaS by pristúpila na istú formu kompromisu. "Ten mi zabuchol dvere, že ma zaujímajú len médiá," povedal Matovič.

"Rokovať sa dá päť minút pred dvanástou, minútu pred dvanástou, ale päť minút po dvanástej sa rokovať nedá. O tom, že euroval bude a že bude aj Fico, o tom ste rozhodli aj vy traja Obyčajní ľudia. Vy, OKS a SaS ste povalili vládu Ivety Radičovej," odkázal Matovičovi poslanec KDH Alojz Přidal.
Rovnako mu to pripomenul aj poslanec Mosta-Híd Gábor Gál, ktorý mu zároveň odkázal, že ak nevie, kto

Radičovej kabinet položil, nech si pozrie tretie hlasovanie Národnej rady SR. "Tam je vidieť, kto bol za vládu. Tí ostatní boli proti," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok