Taliansky premiér chce pre korupciu vo futbale zastaviť Serie A

TASR
30.5.2012 12:08

Čoraz viac sa rozrastajúci škandál okolo ovplyvňovania futbalových zápasov na Apeninskom polostrove je dôvodom, aby boli profesionálne súťaže zastavené na niekoľko rokov, vyhlásil taliansky premiér.

Taliansky premiér chce pre korupciu vo futbale zastaviť Serie A
SITA

"Je smutné, keď svet, ktorý by mal byť vyjadrením najvyšších hodnôt - športu, mládeže, súťaživosti, férovosti, je v skutočnosti plný podrazov, faloše a demagógie. Čo poviem, nie je vládnym návrhom, ale moja otázka je, či by nebolo vhodné zastaviť profesionálny futbal na dva či tri roky," povedal taliansky predseda vlády, ktorý v utorok absolvoval návštevu poľského premiéra Donalda Tuska.

Šéf talianskeho futbalu Giancarlo Abete sa proti Montiho návrhu ohradil. "Chápem a zdieľam obavy premiéra, ale zastaviť ligu by bolo ponižujúce pre celý futbal. Trestala by sa väčšina, ktorá pracuje čestne. A znamenalo by to tiež stratu tisícok pracovných miest. Toto nie je riešenie," uviedol vo vyhlásení.

Ostrejší komentár zvolil šéf Palerma Maurizio Zamparini, ktorý uviedol, že Monti hovorí nezmysly. "Skôr ako povie, že by sa mala zastaviť liga, mal by myslieť na vlastné problémy a na všetko, čo ničí svojimi zákonmi. Ukázal sa ako ignorant, pretože profesionálne futbalové kluby prispievajú štátu každý rok 800 miliónmi eur," povedal Zamparini.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok