Griga prezradil základnú zostavu na Oranjes, chytať bude Mucha

TA3, TASR
30.5.2012 08:26

Naša futbalová reprezentácia dnes odohrá priateľský zápas s Holandskom. Po príchode do Rotterdamu absolvovala včera večer tréning, po ktorom tréner Griga zverejnil základnú zostavu.

Griga prezradil základnú zostavu na Oranjes, chytať bude Mucha
SITA

Tréner Stanislav Griga na utorňajšej tlačovej konferencii prezradil bez zaváhania základnú zostavu, v bráne nastúpi Ján Mucha a v útoku bude jediné tykadlo Marek Bakoš.

Obranné kvarteto nastúpi z pravej strany v zložení Peter Pekarík, Kornel Saláta, Tomáš Hubočan a Dušan Švento. V strede poľa budú hrať dvaja defenzívni stredopoliari Karim Guédé a Marek Čech, z pravej strany Miroslav Stoch a z ľavej strany Michal Breznaník. V strede stredovej rady bude operovať Marek Hamšík a na hrote sa predstaví Marek Bakoš. "Nastúpime v bránke s Jankom Muchom, v útoku s Marekom Bakošom. Je tam šesť nových mien oproti poslednému zápasu. Je najdôležitejšie, aby sme videli čo najviac mien. Súper je jeden z tých najťažších. Nie sú zvyknutí prehrať dva zápasy po sebe. Vieme teda, že nás čaká veľmi ťažký zápas a súper so skvelou ofenzívou. Bude to skúška pre našu obranu, ako to zvládne," povedal Griga médiám.

Od "Oranjes" očakáva Griga, ktorý kedysi sám obliekal dres Feyenoordu, ofenzívny výkon. "Súper je silný na lopte, bude to skúška aj fyzicky. Verím, že proti Holanďanom budeme efektívnejší ako proti Poliakom, ak chceme uhrať lepší výsledok."

Druhý z trénerskej dvojice Michal Hipp mal na starosti tradične analýzu súpera, ktorý naposledy nestačil na Bulharov v Amsterdame (1:2). "Po nástupe van Marvijka išiel jeho tím do údernosti v prechodovej fáze. Počas celého zápasu s Bulharskom mali obrovskú prevahu, hoci až na posledný úsek hry nastúpil Robben. Majú veľké držanie lopty s krátkymi prihrávkami, potom ide prekvapivá prihrávka dopredu. Sú to majstri v protiútokoch, na čo sme doplatili aj v osemfinále MS," rozmenil silné stránky vicemajstrov sveta na drobné Hipp.

základná zostava SR v zápase s Holandskom:
Mucha - Pekarík, Saláta, Hubočan, Švento - Guédé, Čech - Stoch, Hamšík, Breznaník - Bakoš

V Rotterdame je aj náš kolega Miro Michalech

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok