Rokovanie NR SR najmä o voľbách a eurovale

TA3
13.10.2011 12:31

Po jednodňovej prestávke sa poslanci opäť vrátia k eurovalu. Najprv však podľa dohody SDKÚ, KDH a Mostu s opozičným Smerom budú rozhodovať o predčasných parlamentných voľbách. Či bude mať rýchly priebeh, ako to avizovali lídri, je však otázne.

Rokovanie NR SR najmä o voľbách a eurovale

Podrobnosti o rokovaní NR SR zisťovala Ľuba Oravová.

Návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia a euroval sú podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana zatiaľ dva isté body na schôdzi parlamentu, ktorá sa má začať o 15:00. Strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd stále uvažujú, že dnes navrhnú odvolať predsedu NR SR Richarda Sulíka. Trojkoalícia tiež hľadá podľa Abrhana zákony, ktoré treba prijať v súvislosti s návrhom štátneho rozpočtu na rok 2012 a mohli by v parlamente prejsť. „Treba si uvedomiť, že sme päť mesiacov pred voľbami a predvolebná kampaň sa už začala,“ povedal Abrhan pre agentúru SITA.

Na predčasných voľbách sa v stredu dohodli predsedovia Smeru-SD, SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd. Voľby majú byť 10. marca 2012. Predčasnými voľbami podmieňoval Smer-SD podporu eurovalu, pre ktorý v utorok v noci padla vláda. Dôvodom bol nesúhlas Sulíkovej strany SaS. Premiérka Iveta Radičová ho následne vyzvala, aby bol chlap a sám odstúpil. On to odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok