V parlamente pribudli prví dvaja nezávislí poslanci

TASR
29.5.2012 14:42

Poslanci NR SR Daniel Lipšic a Jana Žitňanská budú na najbližšej schôdzi parlamentu evidovaní ako nezaradení. Po tom, ako cez víkend informovali o vystúpení z KDH, do centrály kresťanských demokratov poslali list, v ktorom oznámili aj vystúpenie z poslaneckého klubu.

V parlamente pribudli prví dvaja nezávislí poslanci
SITA

Informáciu potvrdil hovorca hnutia Matej Kováč. KDH sa tak po novom bude opierať už len o 14 svojich poslancov a najpočetnejším opozičným klubom so 16 členmi sa stane OĽaNO. Lipšic a Žitňanská sa stanú prvými nezávislými poslancami v tomto volebnom období.

Politici oznámili odchod z KDH nedeľu 27. mája na tlačovej konferencii. Pravici na Slovensku podľa Lipšica chýba vízia a chýbajú jej témy. "Vzdám sa funkcie podpredsedu KDH a odchádzam z KDH aj ako člen," povedal Lipšic. Prekážajú mu aj kauzy pravice, ktorá podľa neho pripomína potápajúcu sa loď. Poslanecký mandát si obaja ponechajú, Lipšic sa však vzdá funkcie šéfa parlamentného výboru na kontrolu činnosti SIS.

Predseda KDH Ján Figeľ vyjadril menom celého hnutia nad rozhodnutím Lipšica a Žitňanskej sklamanie. "KDH je sklamané a cíti sa oklamané, pretože len pár mesiacov pred voľbami dalo dôveru na kandidátnu listinu na popredné miesta obidvom svojim členom a dva mesiace po voľbách z hnutia odišli," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok