Fico pomôže ekonomike, chce sa vzdať bytu na hradnom kopci

TASR
29.5.2012 13:45

V čase konsolidácie verejných financií by mali solidaritu ukázať svojimi rozhodnutiami aj konkrétni politici a urobiť v tomto zmysle "určité gestá". Dnes to vyhlásil premiér Robert Fico. Zároveň dodal, že on osobne uvažuje o tom, že by štátu vrátil svoj služobný byt.

Fico pomôže ekonomike, chce sa vzdať bytu na hradnom kopci
SITA

"Ako predseda vlády mám zo zákona právo bezplatne využívať služobný byt. Uvažujem, že ako príspevok ku konsolidácii by som tento byt vrátil späť štátu, aby ho štát komerčne prenajímal. Ja si prenajmem svoj vlastný byt, ktorý bude plniť úlohy aj na reprezentáciu," vyhlásil premiér.

Fico býva niekoľko rokov v lukratívnej lokalite Čmeľovec na bratislavskom hradnom kopci. Podľa denníka Pravda patrí bytový komplex, v ktorom sa nachádza premiérov služobný byt, Správe služieb diplomatickému zboru.

"Očakávam možno aj od iných politikov určité gestá, ktoré by mohli prísť do úvahy," dodal Fico. "Pobavilo ma, keď niektorí opoziční poslanci povedali, že si neželajú vyššie dane. Lebo my sme vyhlásili, že ak bude zavedená vyššia daň pre vysokopríjmové osoby, budú do tejto kategórie patriť aj ústavní činitelia, aj keď nemajú taký plat, ako je povedzme 3000 eur a viac," upozornil premiér. 

"Opäť sa ukazuje, že je to taká malosť niektorých opozičných politikov, že si pri plate, ktorý majú, nevedia predstaviť, že by platili nie 19-percentnú, ale 23-percentnú daň," dodal Fico s tým, že do kategórie vyššie zdanených činiteľov by mali patriť členovia vlády a poslanci, ale nie sudcovia a prokurátori.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok