Yates je krôčik od triumfu, predposledná etapa patrila Masovi

TA3 TASR
15.9.2018 18:54

Britský cyklista Simon Yates sa stane víťazom 73. ročníka Vuelty. Jazdec tímu Mitchelton-Scott si po 20. horskej etape bezpečne udržal červený dres lídra priebežného poradia a v nedeľu mu stačí prísť do cieľa záverečnej rovinatej etapy v hlavnom pelotóne.

Štyridsať km pred cieľom sa vpredu sformovala 15-členná skupinka, ktorá si vytvorila približne minútový náskok. Tempo bolo veľmi rýchle a vedúca partia sa rozdelila. Trinásť km pred páskou sa na čele spojila štvorica Simon Yates, Enric Mas, Nairo Quintana (Movistar) a Miguel Angel Lopez. Pod cieľovým kopcom sa však Quintana odpojil z vedúcej skupiny. Priebežne druhý jazdec celkového poradia Alejandro Valverde (Movistar) na tempo nestačil a vypadol tak z boja o červený dres.

V poslednom stúpaní zvoľnil tempo aj Yates, ale situáciu s prehľadom kontroloval a do cieľa prišiel s 23-sekundovou stratou za víťazom. O triumf v predposlednej etape špurtovali Mas a Lopez, silnejšie nohy v úplnom závere mal jazdec tímu Quick-Step Floors. Mas napokon obsadil 2. miesto v celkovom poradí za víťazom Yatesom, tretí skončil Lopez.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok