Daňo by uprednostnil Slovan pred zámorím

TA3, SITA
28.5.2012 16:16

Prvým výberom Slovana Bratislava v tohtoročnom drafte Kontinentálnej hokejovej ligy sa stal útočník Marko Daňo. Sedemnásťročný talent doteraz pôsobil v Dukle Trenčín, Slovan naňho siahol v závere prvého kola.

Daňo by uprednostnil Slovan pred zámorím
SITA

"Veľmi som sa potešil, keď mi agent v textovej správe oznámil, že ma draftoval Slovan. Vnímam to tak, že ak by som teraz išiel do Slovana, bol by to len ďalší krok smerom dopredu. Získal by som veľa nových skúseností. Slovan bude mať špičkový káder a popri týchto hráčoch by som sa toho určite veľa naučil," povedal v rozhovore pre web Dukly Trenčín hkdukla.sk Marko Daňo.

Talentovaný útočník by sa rád presadil v KHL. Po skončení poslednej sezóny sa rozhodoval, či sa vybrať do zámoria do juniorskej WHL, alebo zotrvať v Európe. Pri rozhodovaní mu pomáhajú aj jeho otec a agent. V súčasnosti je ešte stále hráčom Dukly Trenčín, ale eviduje aj záujem zo Slovana. Definitívu o ďalšom pôsobisku Daňa majú v rukách manažéri.

"Po sezóne som sa rozhodoval o tom, čo bude so mnou ďalej. Nevedel som, či mám odísť do WHL, alebo zostať tu v Trenčíne. Napokon sme sa spolu s otcom aj agentom zhodli na tom, že najlepšie pre mňa bude, ak zostanem v Dukle. Potom však prišla ponuka zo Slovana hrať v KHL a iste všetci pochopia, že takéto niečo sa v mojom veku neodmieta. V 'preddraftovej' sezóne je to obrovský kompliment. Verím, že týmto rozhodnutím nesklamem fanúšikov Dukly a dúfam, že ma pochopia. Ak by nešlo o KHL, do iného extraligového klubu by som iste neprestúpil," doplnil pre hkdukla.sk Daňo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok