Triatlonista Varga potvrdil svoju miestenku na londýnsku olympiádu

TA3, TASR
28.5.2012 14:01

Slovenský triatlonista Richard Varga v nedeľňajších pretekoch 3. kola ITU MS v Madride potvrdil zisk olympijskej miestenky do Londýna. V španielskej metropole finišoval na bodovanom 22. mieste.

Triatlonista Varga potvrdil svoju miestenku na londýnsku olympiádu
SITA

Varga prišiel do cieľa na 22. pozícii a ako prvý Slovák po prvý raz v tomto seriáli bodoval. Jasne zdolal svojich dvoch konkurentov v boji o miesto na najväčšom športovom sviatku. Maďarský pretekár Csaba Rendes skončil až 48. a Izraelčan Dan Alterman na 50. priečke.

Člen tímu J&T Sportteam Bratislava bol veľmi blízko k olympiáde už po minulotýždňovom 4. mieste na kontinentálnom Ázijskom pohári v čínskom Ťia-Jü-Kuane, no na úplnú istotu ešte musel zdolať svojich súperov práve v Madride.

Olympijské preteky v triatlone sa uskutočnia v Londýne 4.-7. augusta 2012.
Víťazstvo si na trati s objemami 1,5 km plávanie, 40 km bicykel, 10 km beh vybojoval Brit Jonathan Brownlee pred dvojicou Rusov Alexander Bruchankov a Dmitrij Polanskij.

Varga už tradične vyplával na prvej pozícii a s minimálnou stratou za ním boli Francúz Aurélie Raphale, Nemec Maik Petzold a Jonathan Brownlee. V úvode cyklistickej časti sa vytvorila 10-členná skupina, z ktorej vypadol Američan Tommy Zaferes a deviatka pretekárov svoj náskok zvyšovala. V behu sa Varga v prvom kole držal na 8. pozícii a ešte aj po polovici bol jedenásty. Napokon dobehol na 22. mieste, čo je najlepšie umiestenie slovenského pretekára v 4-ročnej histórii organizovania seriálových MS.

"Všetko bolo v poriadku, plávalo sa mi dobre, na bicykli sme všetci deviati spolupracovali, aj keď Vasiljev a Polanskij neodvádzali to čo ostatní. Aj beh mi išiel veľmi dobre, ale po 6 km som začal pociťovať problémy so zodretými chodidlami a musel som zvoľniť. Som síce unavený, ostatné štyri týždne a štyri štarty mi dali riadne zabrať, ale samozrejme som veľmi šťastný, že sa mi podarilo kvalifikovať sa do Londýna. Mám pozvanie od Brownleeovcov na spoločnú prípravu, tak to zvážim," citovala Richarda Vargu internetová stránka STU.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok