Hlina: Kanalizačné poklopy treba riešiť novelou zákona

TASR
28.5.2012 12:30

Poslanec NR SR poslal list ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi v ktorom ho vyzýva aby sa novelizoval trestný zákon v súvislosti s krádežami kanalizačných poklopov.

Hlina: Kanalizačné poklopy treba riešiť novelou zákona
SITA

Poslanec NR SR poslal list ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi ku krádežiam kanalizačných poklopov nasledujúceho znenia:

Vážený pán minister,  Dovoľujem si Vás požiadať o využitie odborného zázemia, ktorým disponuje Vaše ministerstvo a navrhnúť Vám, aby Vaše ministerstvo predložilo v skrátenom legislatívnom konaní návrh na novelizáciu Trestného zákona na rokovanie NR SR.

Predpokladám, že je možné operatívne riešiť relatívne jednoduchou novelizáciou trestného zákona to, že páchanie protiprávnej činnosti /krádeže kanalizačných poklopov na verejných priestranstvách/ nebude posudzované len ako priestupok, resp. krádež. Vzhľadom k tomu, že páchaním takejto činnosti dochádza k ohrozovaniu ľudských životov, dovoľujem si Vás požiadať o poskytnutie informácie, či je Vaše ministerstvo schopné pripraviť uvedený návrh novely už na rokovanie najbližšej júnovej schôdze parlamentu.

S úctivým pozdravom, Alojz Hlina, poslanec NR SR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok