Juhovýchodné pobrežie USA zasiahla tropická búrka Beryl

TA3, TASR
28.5.2012 09:45

Tropická búrka Beryl dnes ráno dorazila na severovýchod Floridy sprevádzaná silným dažďom a vetrom, ktorý zasiahne väčšinu juhovýchodného pobrežia USA.

Juhovýchodné pobrežie USA zasiahla tropická búrka Beryl
SITA

Národné hurikánové centrum (NHC) v Miami informovalo, že búrka udrela na pevninu pri Jacksonville Beach o 0.10 h miestneho času. Sprevádza ju vietor s nárazmi s rýchlosťou 113 km/h, čo je tesne pod hranicou hurikánu (vyše 120 km/h).

Varovanie pred tropickou búrkou je až do odvolania v platnosti pre pobrežie štátov Georgia a Florida. Búrka Beryl by mohla priniesť zrážkové úhrny 100-200 milimetrov, miestami až 300 milimetrov.
Meteorológovia však neočakávajú, že búrka ešte viac zosilnie a do dnešného večera by sa z nej mala stať opäť tropická tlaková níž.

V zasiahnutej oblasti sú uzatvorené viaceré cesty a mosty, obmedzená je prevádzka letiska v meste Jacksonville. Okolo 21.000 ľudí zostalo v dôsledku poškodených vedení bez elektriny. Úrady v nedeľu zrušili niekoľko verejných podujatí. Beryl je druhá pomenovaná tropická búrka tohtoročnej hurikánovej sezóny v Atlantiku a zároveň prvá od roku 1959, ktorá zasiahla USA v máji, teda pred začiatkom sezóny, ktorým je 1. jún.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok