Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový mobilný pracovný nástroj Huawei Mate 20 lite

Štýlový mobilný pracovný nástroj Huawei Mate 20 lite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei, druhý najväčší výrobca smartfónov na svete, uvádza na slo-venský trh smartfón Huawei Mate 20 lite, najnovší prírastok do rodiny Mate. Mi-nuloročná séria Mate 10 bola mimoriadne populárna predovšetkým medzi biznis profesionálmi a Mate 20 lite nadväzuje na tento odkaz.

Elegantná symetria v štýlovom balení

 

Mladí úspešní profesionáli a biznismeni sú jednými z najnáročnejších používateľov. Vyžadujú nielen efektívnu spoluprácu zariadenia na úrovni partnera, ale taktiež módny a štýlový smartfón. Huawei Mate 20 lite plne zohľadňuje ich dizajnové požiadavky a predstavuje elegantného spo-ločníka do saka či notebookovej tašky v symetrickom prevedení.

Ľudí prirodzene priťahuje symetria, ktora sa nachádza v prírode a stelesňuje harmóniu, pokoj a rovnováhu. Huawei Mate 20 lite bol navrhnutý s ohľadom na túto vizuálnu filozofiu: je dvojstran-ne symetrický, zachováva čistotu línií a pravidelné usporiadanie prvkov. Navyše, elegantná sklenená zadná strana telefónu obsahuje špeciálny textúrovaný film, ktorý vytvára pôsobivý trojrozmerný efekt.

Huawei Mate 20 lite.

Špičkové zábery so štyrmi fotoaparátmi s AI

 

Mladí ľudia, ktorí práve vstupujú do pracovného kolotoča, vyrastali v dobe rapídneho rozvoja internetu a potreba zdieľania na sociálnych sieťach sa stala prirodzenou súčasťou ich životov. Fotoaparáty v smartfónoch preto zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu.

Huawei Mate 20 lite je vybavený hneď štyrmi fotoaparátmi s umelou inteligenciou: dvoma vpre-du a dvoma vzadu. Výhoda dvojitých fotoaparátov spočíva v tom, že používajú primárny ob-jektív na zachytenie obrazových dát a druhý na snímanie údajov o hĺbke. Digitálnou kombináciou zachytených informácií dokážu dvojité objektívy dosiahnuť autentický “bokeh” efekt. Ide o zaostrenie na objektu v popredi a rozmazanie pozadia, ktoré často vidíme na záberoch profes-ionálnych fotografov.

Na zadných fotoaparátoch (rozlíšenie 20 Mpx a 2 Mpx) si dali inžinieri skutočne záležať. Za vyspelou funkciou rozpoznávania scény s pomocou umelej inteligencie (AI) stojí v tomto telefóne analýza viac ako 100 miliónov obrázkov. Vďaka tomu pozná zariadene teraz už 500 scenérií v 22 kategóriách, vrátane portrétov, modrej oblohy, snehu, ohňostrojov, rastlín, mačiek, psov, textu, jedál či áut.

Identifikácia obrazov, samozrejme, nie je samoúčelná. Na jej základe upraví systém fotografiu tak, aby vyzerala čo najlepšie a používatelia sa môžu namiesto nastavovania zamerať na hľadanie pôsobivých momentov.

Nový prírastok do rodiny Mate od Huawei prináša umelú inteligenciu aj do predných dvoch foto-aparátov (24 Mpx a 2 Mpx), pričom väčšina smartfónov na trhu podporuje túto funkciu len pri zadných, hlavných objektívoch.

Výkonný Huawei Mate 20 lite nielenže produkuje lepšie vyzerajúce obrázky, ale tiež automaticky identifikuje pohlavie a pokožku, čo je podkladom pre skrášľovací algoritmus Ten tiež zabe-zpečuje, že selfie fotografie zachytia jasne detaily tváre bez ohľadu na kvalitu osvetlenia. Zaria-denie prináša tiež možnosť vidieť scénu ešte pred zachytením v HDR móde, ako aj päť typov virtuálneho osvetlenia, napr. mäkké osvetlenie či scénické osvetlenie, ktoré robia fotografie krásne a umožňujú používateľom prezentovať ich momentky v plnej kráse.

Huawei Mate 20 lite.

Pôsobivý výkon a vylepšená umelá inteligencia

 

Novinka je vybavená osemjadrovým čipsetom Kirin 710, ktorý je vyrábaný 12nm technológiou a bol špeciálne prispôsobený modelu Mate 20 lite. Jeho základ tvorí jadro A73, ktoré je o 75 % výkonnejšie ako A53 v predchodcovi Kirin 659. Štyri jadrá Cortex A73 bežiace na frekvencii 2,2 GHz a ďalšia štvorica jadier Cortex A53 s frekvenciou 1,7 GHz sú zárukou vyváženého výkonu. Smartfón tiež ponúka dva sloty na SIM kartu, pričom oba podporujú 4G a VoLTE.

Huawei Mate 20 lite ponúka príjemné užívateľské prostredie EMUI 8.2., založené na operačnom systéme Android Oreo 8.2. Obsahuje množstvo funkcií, vrátane inteligentného nákupného asis-tenta či inteligentnej galérie, ktorá dokáže roztriediť fotografie podľa jednotlivých kategórií. Na základe obsahu môžu byť obrázky rozdelené do 15 kategórií a 100 podžánrov, vrátane jedla, scenérií, dokumentov a ďalších, čo výrazne uľahčuje orientáciu vo fotogalérii aj po rokoch používania.

Huawei Mate 20 lite používa umelú inteligenciu tiež na odstránenie okolitého hluku počas tele-fonovania a prispieva tak k neobmedzenému používaniu bez čakania na správny okamih. V neposlednom rade dostal nový model veľkú batériu s kapacitou 3750 mAh a podporou rýchleho nabíjania Huawei Quick Charge.

Huawei Mate 20 lite je najnovším členom rodiny Mate, ktorý zdedil osvedčené vlastnosti ma-terskej série. Jeho jednoduchý, no zároveň elegantný dizajn s dôrazom na symetriu a výnimočný výkon s bohatým využitím AI z neho robí výborného pracovného partnera pre mladých profesionálov.

Huawei Mate 20 lite.

Cena a dostupnosť

 

Na Slovensku je model Mate 20 lite k dispozícii od 3.9. v čiernom farebnom variante za od-porúčanú maloobchodnú cenu 399 eur. Operátor Orange zaradil 5.9. do predpredaja Mate 20 lite v modrej farbe spolu s príslušenstvom v podobe bluetooth reproduktora od Huawei naviac. Trio predstavených farebných verzií smartfónu dopĺňa zlatá, ktorá príde do predaja v priebehu októbra.

Huawei Mate 20 lite.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)