Imrecze chce riešiť správu OLAF, inicioval stretnutie s vedením

TA3 SITA
11.9.2018 15:52

Prezident finančnej správy František Imrecze chce riešiť správu OLAF hovoriacu o podhodnotených dovozoch ázijského tovaru pri colných konaniach priamo so šéfom OLAF. Informoval o tom v utorok s tým, že inicioval stretnutie s vedením tejto organizácie, na ktorom si chce vymeniť názory na výsledky správy a dohodnúť sa na ďalšom postupe vo vzájomnom dialógu.

Imrecze chce riešiť správu OLAF, inicioval stretnutie s vedením
SITA/Marek Mrviš

Ten bude podľa Imreczeho trvať určite ešte niekoľko mesiacov. "Budem veľmi aktívny v tom, aby skončil čo najskôr a s čo najlepším výsledkom pre Slovenskú republiku," tvrdí.

Zároveň zopakoval, že Európska komisia, ktorá by mala na odporúčanie OLAF dlžnú čiastku na vybranom cle do európskeho rozpočtu vyše 300 mil. eur od Slovenska vymáhať, nezačala voči Slovensku žiadne oficiálne konanie. Imrecze tvrdí, že s komisiou komunikujú, tá však podľa neho takisto čaká na ukončenie dialógu s OLAF.

Na margo pondelňajších obvinení zo strany liberálov z SaS a bývalého námestníka generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva SR Petra Cvika Imrecze uviedol, že problém s podhodnotenými dovozmi nie je nový a existoval aj počas pôsobenia Petra Cvika na colnej správe. Ak by sa podľa neho totiž aplikovali rovnaké minimálne sumy pri preclievaní ázijského tovaru, ako dodatočne uplatnil OLAF na roky 2013 a 2014, bol by výpadok za rok 2006, kedy bol Peter Cvik posledný rok vo funkcii, dokonca až vyše 800 mil. eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok