V parlamente vidia osem strán. Kotleba stratil, nováčikovia sa nedostali

TA3
7.9.2018 11:25

Osem strán by sa ocitlo v parlamente podľa posledného prieskumu agentúry AKO, podľa ktorého by vo voľbách zvíťazil Smer-SD Roberta Fica so ziskom 21,2 percenta, nasledovaný SaS Richarda Sulíka. Najsilnejšia opozičná strana by získala rovných 16 percent hlasov. Tesne pred prahom parlamentu by sa ocitla jedna z nových strán.

Tretia skončila podľa prieskumu SNS Andreja Danka so ziskom 10,9 percenta, štvrté je hnutie Sme rodina Borisa Kollára so ziskom 9,5 percenta, o desatinu menej získalo OĽaNO Igora Matoviča. Kotlebovci dosiahli zisk 8,6 percenta, čo je oproti minulému mesiacu vyše dvojpercentný pokles. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 7,6 percenta a Most-Híd so ziskom 6,3 percenta.

Ostatné strany by sa do pléna nedostali. Najlepší výsledok dosiahlo Progresívne Slovensko so ziskom 4,6 percenta.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch 30. augusta až 5. septembra na vzorke 1000 respondentov. Vzorka bola reprezentatívna voči populácii SR z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, národnosti a kraja. Otázka znela “Ak by sa tento víkend konali voľby do NR SR (parlamentu), ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem vám strany čítať v náhodnom poradí”.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok