Sme opäť zlatí, Rehák Štefečeková s Vargom ovládli mix trap

TA3 TASR
7.9.2018 11:25

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga vybojovali na 52. MS v juhokórejskom Čchangwone zlato v súťaži miešaných tímov v trape. Vo finále trafili 45 z 50 terčov a suverénne triumfovali pred ruskou dvojicou Jekaterina Rabajová a Alexej Alipov (40), bronz si vystrieľali Briti Kirsty Barrová a Aaron Heading (33).

Sme opäť zlatí, Rehák Štefečeková s Vargom ovládli mix trap
SITA/Marek Mrviš

Upútali už v kvalifikácii

Slovenské duo sa vo výbornom svetle predviedlo už v kvalifikácii, v ktorej nástrelom 146 bodov vyrovnalo kvalifikačný svetový rekord v mix trape. Rehák Štefečeková trafila 72 (25-25-22) a Varga 74 (25-24-25) terčov. Do šesťčlenného finále postúpili z druhého miesta, keď získali rovnaký počet bodov ako prví Rusi.

Vo finále začali Slováci skvele, bez zaváhania zostrelili prvých 16 terčov. Do vedenia sa dostali po druhom výstrele v druhej položke, v ktorej Rusi minuli. Rehák Štefečeková s Vargom potom už svoje vedenie bezpečne strážili až do konca, napokon zvíťazili s náskokom piatich terčov.

Slovákom sa darí

Slovenskí strelci tak rozšírili medailovú zbierku na prebiehajúcich MS na 2-1-1. Rehák Štefečeková už predtým v Čchangwone získala titul majsterky sveta v trape žien, Varga si vystrieľal striebro v mužskom trape a Daniela Demjén-Pešková bola bronzová v disciplíne puška v ľahu na 50 metrov 60 rán.

Rehák Štefečeková s Vargom nadviazali na zisk striebra v mix trape z ME v rakúskom Leobersdorfe. Dosiahli už štvrtý spoločný úspech, keď predtým dominovali aj na dvoch podujatiach tohtoročného Svetového pohára v tejto novej olympijskej disciplíne v maltskom Siggiewi a práve Čchangwone. V minulosti získali titul v mixe aj na európskych hrách v Baku 2015.

mix trap - finále: 1. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ, Erik VARGA (SR) 45 (v kvalifikácii 146 – vyrovnaný svet. rekord), 2. Jekaterina Rabajová, Alexej Alipov (Rus.) 40 (146 - vyrovnaný svet. rekord), 3. Kirsty Barrová, Aaron Heading (V.Brit.) 33 (141+7)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok