Reprezentanti do 21 zdolali Talianov, dvoma gólmi prispel Haraslín

TA3 TASR
6.9.2018 21:42

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov triumfovala v prípravnom stretnutí v Dunajskej Strede nad talianskymi rovesníkmi 3:0. Lukáš Haraslín strelil úvodné dva góly, Samuel Mráz pridal tretí.

Reprezentanti do 21 zdolali Talianov, dvoma gólmi prispel Haraslín
TASR/Marko Erd

Pred polčasom pribrzdili protiútok

Tréner Adrián Guľa absolvoval úspešnú premiéru na lavičke národného tímu v tejto vekovej kategórii. Na jeho zverencov čaká v utorok 11. septembra duel 2. skupiny kvalifikácie ME 2019 na trávniku Islandu (Reykjavik, 17.30 SELČ).

Oba tímy vychádzali z postupnej rozohrávky. Slovákom vyšla už v 9. minúte, keď Fábry našiel prihrávkou pomedzi obrancov nabiehajúceho Haraslína, ktorý prekonal brankára Audera - 1:0. Taliani prvýkrát zahrozili z rohového kopu, po ktorom lopta preskákala celým pokutovým územím.

Na talianskej strane sa o prihrávky za defenzívu snažil predovšetkým Locatelli, do šance poslal Cutroneho, ten si neprebral loptu do ideálnej streleckej pozície. Haraslín to po ďalšej Fábryho akcii vyskúšal na Audera aj z väčšej diaľky. Vavro zblokoval pokus Bonazzoliho po tom, ako Parigini prešiel cez Kadleca a potiahol rýchly brejk hostí. Domáci brankár Greif nemusel zasiahnuť a celé prvé dejstvo mal minimum práce. Slováci pred polčasom pribrzdili protiútok, ale Jirka ešte vymyslel center na Mráza, ktorý nedokázal hlavou usmerniť loptu na bránku.

Tretí gól patril Mrázovi

V slovenskom mužstve nastali už cez prestávku štyri zmeny, Taliani pristúpili k jednej. Haraslín zostal na ihrisku a v 50. minúte sa prezentoval individuálnou akciou, keď sa uvoľnil z ľavého krídla a krížnou strelou skóroval po druhý raz v zápase - 2:0. Onedlho mal príležitosť aj na hetrik, no jeho zakončenie v šestnástke zblokoval protihráč. Domáci sa dočkali tretieho gólu v 56. minúte, Fábry poslal do šance Mráza, ten si prikryl loptu pred obrancom a trafil presne - 3:0.

Slováci spravili za jasného stavu ďalšie tri zmeny v zostave, až potom mali naozaj vyloženú možnosť hostia, striedajúci Orsolini napálil po sklepnutí loptu do žrde. Taliani ešte pohrozili zo štandardných situácií, rovnako ako Greif však neinkasoval ani jeho náhradník v slovenskej bránke Jakubech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok