New Yersey Devils zdolali Rangers a postupujú do finále play-off NHL

SITA, video: nhl.com
26.5.2012 08:29

Súperom Los Angeles Kings budú vo finále bojov v play off zámorskej NHL hokejisti New Jersey Devils. Tím okolo brankárskeho veterána Martina Brodeura vyhral nad NY Rangers v šiestom zápase finále Východnej konferencie pred vlastnými divákmi 3:2 a v celej sérii triumfoval 4:2.

New Yersey Devils zdolali Rangers a postupujú do finále play-off NHL
SITA

Rozhodujúci zásah padol v druhej minúte predĺženia, keď Adam Henrique zblízka prepasíroval puk za brankára Rangers Henrika Lundqvista a poslal tak svoj tím do absolútneho vyvrcholenia súťaže. Zároveň sa tak skončila púť aj posledného slovenského hokejistu vo vrcholiacej sezóne, útočník hostí Marián Gáborík sa v záverečnom zápase ročníka ukázal štyrmi neúspešnými strelami. Preruší sa tak miniséria úspechov, keď na rozdiel od posledných 4 sezón tento rok nad hlavu trofej lorda Stanleyho nebude dvíhať žiaden Slovák. V roku 2008 ju získal Tomáš Kopecký (Detroit), o rok neskôr Miroslav Šatan (Pittsburgh), nasledoval Marián Hossa znovu s Tomášom Kopeckým (Chicago) a vlani ju vyhral aj Zdeno Chára (Boston).

Prvý finálový zápasy o Stanleyho pohár je na programe skoro ráno 31. mája, séria Devils - Kings sa začne na klzisku víťaza Východnej konferencie od 2.00 SELČ.

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20112012,3,316&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20112012,3,316&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok