Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konvertibilný notebook Yoga C930 sa chce odlíšiť od ostatných

Konvertibilný notebook Yoga C930 sa chce odlíšiť od ostatných
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Konvertibilné zariadenia 2-v-1 sú isto užitočnými notebookmi, no v režime tabletu často pripomínajú zlomený notebook. Aj preto sa vývojári zo spoločnosti Lenovo rozhodli postaviť obidva režimy na rovnakú úroveň a vyvážiť dizajn po vizuálnej aj funkčnej stránke. Vzniklo tak zariadenie Lenovo Yoga C930, ktoré je navrhnuté tak, aby vyzeralo skvele otvorené aj zatvorené.

Prirodzený vstup používateľa

 

Hlas je najjednoduchší a najprirodzenejší spôsob vstupu v každom režime. Yoga C930 má zabudované mikrofóny s ďalekým dosahom, aby Cortana a Alexa rozpoznali hlasové povely až z diaľky štyroch metrov. Prirodzená interakcia pera prináša vyššiu úroveň presnosti pri aktivitách, ako je editácia fotografií, kreslenie alebo rýchlych poznámkach. Pre pohodlnejšie používanie pera vývojári zabudovali Garaged Pen s nabíjaním priamo do šasi Yogy C930.
Srdce Yogy C930

Ústredným bodom v každom režime je monitor. Yoga C930 preto disponuje širokouhlým až 13,9-palcovým monitorom s rozlíšením až 4k a technológiou Dolby Vision. Extrudovaný hliníkový pánt s laserom vyvŕtanými otvormi umiestnenými pozdĺž lešteného povrchu je využitý ako dynamické audio zariadenie, ktoré smeruje na používateľa.

Otočná lišta Rotating Sound Bar bola starostlivo vyvinutá v úzkej spolupráci s tímom Dolby. Včlenené na mieru navrhnuté výškové reproduktory pre maximalizovanie kvality zvuku sú vyvážené basovými reproduktormi v základni, ktoré využívajú odraz od povrchu, aby priniesli širší zvuk a dopĺňajú tak Dolby Atmos Speaker System. Softvér optimalizuje ladenie automaticky, keď používateľ zmení režim Yogy C930, čím sa zaistil skvelý audio zážitok v každom móde.

Konvertibilný notebook Lenovo Yoga C930.

Súkromie nadovšetko

 

Lenovo počas snahy hlbšie porozumieť používateľom zistilo, že súkromie je ďalším horúcim bodom, ktorý neustále vyskakoval v prieskume. Ľudia si v obavách o stratu súkromia denne prelepujú páskou či nálepkami kameru na notebooku.

Preto sa vývojári rozhodli zabudovať do Yoga C930 fyzický kryt objektívu, ktorým ručne zablokujete objektív fotoaparátu – TrueBlock Privacy Shutter. Je to malý kúsok plastu s obrovským významom, lebo prináša používateľom extra pohodlie a pokoj.

Konvertibilný notebook Lenovo Yoga C930.

Zmysluplná krása

 

V celom proces vývoja sa Lenovo sústredilo vo veľkej miere na cenné skúsenosti a zmysluplnú krásu. Výrobca nechcel, aby kozmetické úpravy, farebnosť či materiály prehlušili to, čo bolo naozaj podstatné. Aj preto bol farebný odtieň vybraný tak, aby zanechal dojem. Autentická krása zručne opracovaného hliníka sa ukazuje ako v konečnom dizajne, tak aj v tvare. Kombinácia povrchu ošetreného prúdom sklených perličiek spolu s jemným naleštením vytvárajú sofistikovanú tvár produktu.

Dostupnosť

 

Konvertibilný notebook Yoga C930 bol predstavený na výstave IFA v Berlíne. Na Slovensku bude na k dispozícii od októbra za počiatočnú cenu 1 399 Eur s DPH.

Konvertibilný notebook Lenovo Yoga C930.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)