Rozlúčili sa so Zacharčenkom, na pohreb prišlo vyše stotisíc ľudí

TA3 TASR
2.9.2018 21:14

Viac ako 120 000 ľudí sa zúčastnilo na pohrebe vodcu proruských separatistov Alexandra Zacharčenka vo východoukrajinskom Donecku. Líder promoskovských rebelov sa stal v piatok obeťou atentátu.

Posledná rozlúčka

V meste Doneck na východe Ukrajiny sa v nedeľu konala posledná rozlúčka so zavraždeným Alexandrom Zacharčenkom, najvyšším predstaviteľom samozvanej Doneckej ľudovej republiky, ktorú na východe Ukrajiny vyhlásili proruskí separatisti. Podľa agentúry Interfax sa na rozlúčke zúčastnilo viac ako 120.000 ľudí.

Rakvu s telesnými pozostatkami zosnulého vystavili v budove miestnej opery a baletu, kam sa s ním postupne prichádzali rozlúčiť obyvatelia DĽR. Zacharčenka následne pochovali na cintoríne v južnej časti mesta.

Prišli rôzne delegácie

Zacharčenko zahynul v piatok pri výbuchu v kaviarni Separ v meste Doneck na východe Ukrajiny. O život prišiel taktiež Zacharčenkov ochrankár a viac ako desať ľudí sa vážne zranilo. Medzi zranenými je aj minister financií DĽR Alexandr Timofejev, informovala tlačová agentúra TASS.

Na niekoľkohodinovej poslednej rozlúčke s premiérom samozvanej DĽR sa zúčastnili taktiež politické delegácie z Ruskej federácie, samozvanej Luhanskej ľudovej republiky i z gruzínskych separatistických regiónov Abchádzska a Južného Osetska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok