Prázdniny sú na konci, do lavíc prvýkrát zasadnú tisícky prvákov

TA3 TASR
2.9.2018 10:51

Po letných prázdninách zasadne do školských lavíc približne 684.000 žiakov základných a stredných škôl. Z tohto počtu bude takmer 485.000 žiakov navštevovať základné školy a viac ako 199.000 stredné.

Prázdniny sú na konci, do lavíc prvýkrát zasadnú tisícky prvákov
SITA/Marián Peiger

Niektorí dostali aj odklad

"Prváčikov, ktorí pôjdu prvýkrát do školy, bude v školskom roku 2018/2019 zhruba 56.700," uviedla ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová. Doplnila, že zhruba desať percent detí dostalo odklad, teda pri zápise sa rozhodlo, že nenastúpia do prvého ročníka.

Školáci prekročia brány viac ako 2700 škôl. "Základných škôl máme približne 2000. Tento počet sa z roka na rok veľmi nemení, prevažne sú to štátne školy," poznamenala ministerka. Pre viac ako 199.000 študentov sa začne vyučovanie v  približne 700 stredných školách. Nový školský rok sa začína v pondelok 3. septembra.

Otváranie nového školského roka

Prezident SR Andrej Kiska otvorí nový školský rok v Základnej škole Staničná 13 v Košiciach. Bude obedovať so študentmi z tímu Talentum, víťazmi svetovej robotickej súťaže. Navštívi aj Moldavu nad Bodvou, kde sa okrem stretne s 11-ročnou Annamáriou Horváthovou, ktorá vyhrala bežeckú súťaž v balerínkach. Informovala o tom kancelária prezidenta.

Ministerka školstva Martina Lubyová bude otvárať nový školský rok v topoľčianskych školách. O 7.50 h navštívi Základnú školu na Tribečskej 22, kde sa stretne so žiakmi, ktorí po prvý raz zasadnú do školských lavíc. Neskôr, krátko pred pol desiatou, zavíta ministerka do Strednej odbornej školy drevárskej na Pílskej 7, kde si prezrie dielne, ktoré žiaci využívajú v rámci duálneho vzdelávania.

Za žiakmi sa chystá aj premiér Peter Pellegrini. O 7.45 h bude v Základnej škole s materskou školou na Školskej 11 v Slovenskom Grobe, kde bude mať príhovor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok