Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei Y6 Prime 2018: Moderné funkcie vhodné nielen do školy

Huawei Y6 Prime 2018: Moderné funkcie vhodné nielen do školy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatok nového školského roka sa blíži a čoskoro sa školopovinní naplno ponoria do víru študentského kolotoča povinností. Ten sa už dnes nezaobíde bez smartfónu, od zariadení pre študentov však očakávame, že budú spĺňať niekoľko podmienok - cenovou dostupnosťou počnúc a praktickými a inovatívnymi funkciami končiac. Presne taký je model Y6 Prime 2018 od spoločnosti Huawei, ktorý - ako jeho názov napovedá - dostal tento rok aktualizované balenie.

Ľahká práca na veľkom displeji

 

Alfou a omegou multimediálnych zážitkov so smartfónom je veľkosť a kvalita displeja. Model Y6 Prime 2018 je vybavený až 5,7-palcovým FullView displejom s trendovým pomerom strán 18:9. Vďaka zúženiu šírky telefónu z pôvodných 16:9 je možné chytiť zariadenie, ktoré má nadpriemerne veľkú obrazovku, aj do menšej dlane.

Študenti bezpochyby ocenia šikovnú funkciu Split-Screen, ktorá dokáže rozdeliť obrazovku na dve časti pre súbežné zobrazenie dvoch rôznych aplikácií. Smartfón vďaka tomu umožňuje napríklad “googliť” a zároveň dopĺňať dáta do tabuľky bez nutnosti prepínania okien.

Smartfón Huawei Y6 Prime 2018.

Odložte si vedomosti do telefónu

 

O dostatočný výkon pri všetkých (nielen) študentských činnostiach sa stará štvorjadrový procesor a 3 GB operačnej pamäte. Vnútorné pamäťové úložisko veľkosti 32 GB poskytuje dostatok miesta pre všetky školákove dáta - bez problémov uloží niekoľko tisíc fotiek, stovky videí a takmer neobmedzené množstvo dokumentov. Ak by to ale predsa len nestačilo, možno ho v prípade potreby rozšíriť microSD kartami.

Ako už býva u telefónov Huawei zvykom, operačnému systému Android (v tomto prípade vo verzii 8.0 Oreo) sekunduje vydarená nadstavba v podobe používateľského prostredia EMUI 8.0. Podpora užitočných aplikácií, ktoré dokážu napríklad uľahčiť organizáciu poznámok, spravovať harmonogram prednášok či udržiavať prehľad v zozname domácich úloh, je vďaka tomu samozrejmosťou.

Skenovanie poznámok, ale aj zábava

 

Zadný fotoaparát smartfónu ponúkne okrem solídneho rozlíšenia 13 Mpx, plne dostačujúceho napríklad pre fotenie textových poznámok, ponúkne aj možnosť natáčania Full HD videí. Keďže generácia súčasných študentov a selfie fotografie neodmysliteľne patria k sebe, predný fotoaparát disponuje rozlíšením 8 Mpx a schopnosťou tvoriť pôsobivé autoportréty. K vydareným selfie záberom prispieva aj prisvetlenie, ktoré sa automaticky prispôsobuje svetelným podmienkam.

Huawei pri novom modeli Y6 Prime 2018 myslel aj na fanúšikov mobilných hier, ktorí si takto radi skracujú prestávky. O level vyššie ho posúva funkcia Game Suite, ktorá vyvažuje herný výkon a spotrebu energie. Kým úsporný režim redukuje výkon, aby šetril batériu, prepnutie do herného módu ho dokáže, naopak, zvýšiť, a dáva tak možnosť vychutnať si obľúbené hry naozaj naplno.

Smartfón Huawei Y6 Prime 2018.

Extra bonus od top telefónov

 

Aktualizovaný prírastok v sérii Y pre rok 2018 dostal do vienka inovatívnu, rýchlu a zároveň bezpečnú funkciu - odomykanie prostredníctvom skenu tváre používateľa. Táto technologická vychytávka bola pritom ešte donedávna výsadou drahých top modelov. Nechýba mu ani snímač odtlačkov prstov, vďaka čomu si môže každý vybrať, ktorý spôsob odomykania zariadenia mu vyhovuje viac.

Y6 Prime 2018 sa na slovenskom trhu predáva v čiernej a modrej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 159 eur, čo z neho robí horúceho kandidáta na ideálny študentský smartfón. Heslo “za málo peňazí poriadna porcia muziky” spĺňa do bodky.

Smartfón Huawei Y6 Prime 2018.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)