Vysokí úradníci nitrianskej samosprávy sa ocitli v putách

TASR, TA3
25.5.2012 13:54

Polícia zadržala sedem osôb podozrivých z porušenia zákona pri verejných obstarávaniach na Úrade Nitrianskeho samosprávneho kraja. Medzi zadržanými je podpredseda NSK Vladislav Borík aj riaditeľ Úradu NSK Peter Nagy.

Vysokí úradníci nitrianskej samosprávy sa ocitli v putách
SITA

Informáciu priniesol ako prvý internetový portál sme.sk. Ich zadržanie potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. „Môžem potvrdiť, že sme včera zadržali sedem osôb. Kauza súvisí s procesom verejných obstarávaní, je však predčasné hovoriť o tom, o akú trestnú činnosť ide. Tá sa špecifikuje v súčasnosti výsluchmi a ďalším dokazovaním, vyhodnotením listinných dokladov,“ uviedol Gašpar. Zároveň potvrdil, že všetkých sedem zadržaných pochádza z okruhu ľudí, ktorí sa podieľali na verejných obstarávaniach. Bližšie informácie by mala polícia zverejniť v pondelok 28. mája. 

Vedenie NSK sa odmietlo k prípadu vyjadriť s odôvodnením, že sami nemajú žiadne bližšie informácie a do priebehu policajného vyšetrovania nemôžu zasahovať. Borík aj Nagy pôsobia vo svojich funkciách na Úrade NSK od roku 2010.

Borík bol až dodnes členom Smeru – SD, Nagya ako nestraníka podporila vo funkcii riaditeľa úradu celá koalícia. Borík v minulosti pracoval aj na rôznych ministerstvách. V rokoch 1998 až 2000 bol tajomníkom negociačnej skupiny na Ministerstve pôdohospodárstva SR, v roku 2002 štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva SR a v rokoch 2008 až 2010 vedúcim služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Podpredseda NSK Borík už nie je členom Smeru

Podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja sa dnes na vlastnú žiadosť vzdal členstva v strane, informovala Ľubica Končalová z tlačového odboru Smeru.

"Vladislav Borík sa dnes na vlastnú žiadosť vzdal členstva v strane SMER - sociálna demokracia, aby svojimi súkromnými záležitosťami nepoškodzoval meno strany," uviedla Končalová. Súčasne sa Borík na vlastnú žiadosť vzdal aj funkcie podpredsedu NSK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok