Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrické zubné kefky Philips Sonicare citlivo čistia zuby s pomocou zvuku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K zdravému životnému štýlu patrí aj pravidelná starostlivosť o zuby. Ručné čistenie však už nie je trendom doby. Efektívnejší spôsob prinášajú predsa len elektrické zubné kefky. Nie všetky ale sadnú ľuďom s citlivými zubami či ďasnami. Aj preto sa na to zameral Philips a vďaka zaujímavým technológiám si dokázal poradiť i s týmto problémom.

Portfólio elektrických zubných kefiek Philips Sonicare sa prostredníctvom modernej technológie dokáže prispôsobiť potrebám osobnej starostlivosti o zuby a ďasná. Oproti rotačným hlaviciam iných výrobcov pritom kefky využívajú na čistenie zvukové vlny.

„Čiže tam nečistí ani tak samotná kefka, ale skôr priamo tie vibrácie. Voda a pasta, ktorá vlastne vytvára také jemné vlnenie, čiže dokáže vyčistiť aj medzizubné priestory a čistí oveľa šetrnejšie a jemnejšie. A hlavne nepoškodzuje natoľko ďasná, ako napríklad rotačné kefky,“ vysvetľuje pán Michal Borovička, NAY.

Aby bolo čistenie zubov efektívne, no zároveň šetrnejšie, je samotná čistiaca hlavica pružná a vývojári tomu prispôsobili aj tvar a vlastnosti štetiniek.

„Sú umiestnené tak, aby po okrajoch boli jemné štetinky, ktoré masírujú ďasná a v strede sú štetinky pevné, ktoré vlastne odstraňujú zubný kameň a zubný povlak.“

Vďaka technológii zvukových vibrácií pritom používateľ nemusí počas čistenia zubov na ne príliš silno tlačiť, ako bol možno zvyknutý pri iných typoch elektrických zubných kefiek alebo s klasickou ručnou kefkou.

„Vyššie rady týchto kefiek dokonca signalizujú, keď je prítlak príliš silný a upozornia používateľa, aby trošku zvoľnil.“

Sú ľudia, ktorí majú už na začiatku obavy, že s používaním elektrickej zubnej kefky budú mať problémy. Holandský výrobca sa s tým preto pri svojich zubných kefkách rozhodol popasovať pomocou špeciálneho programu.

„Od začiatku používania sú vibrácie jemnejšie a len s postupom času sa vlastne zvyšujú na tú maximálnu intenzitu, ktorú vlastne majú nastavenú. Takže človek má dostatok času na adaptáciu.“

Elektrické zubné kefky Philips Sonicare.

Kefka sa skladá z elektrického tela a voliteľnej násady, ktorá sa dá vymieňať. K dispozícii sú tak nástavce pre citlivé zuby a ďasná, bieliace násady či násada na čistenie jazyka. V portfóliu výrobcu je dokonca aj kefka pre deti, či pre začiatočníkov.

„Sa týka teda hlavne obdobia puberty a mladých. Tam je špeciálne prispôsobená hlavica na čistenie medzizubných priestorov dokonca okolo strojčeka.“

V talóne sú aj kompletné sady, v ktorých výbave je i špeciálny ultrafialový sanitizér na dezinfikovanie hlavíc. Samotná kefka môže pritom poskytovať až tri režimy čistenia.

„Jedno je samotná funkcia Clean, ktorá vlastne zabezpečuje každodenné čistenie, druhá je funkcia masáže ďasien a potom tretia funkcia, vlastne funkcia Whitening, ktorá nám biely zuby bez použitia agresívnych bielidiel. Stačí na to len zubná pasta a tým pádom oveľa jednoduchšie nám miznú škvrny hlavne po káve, červenom víne a iných agresívnych farebných potravinách.“

Aby si používateľ vedel lepšie rozložiť čas čistenia zubov pre každú stranu, na pomoc mu prichádza technológia Quadpacer.

„Čistenie touto kefkou trvá dve minúty. Výrobca to zariadil tak, že vždy v 30 sekundových úsekoch sa kefka na chvíľku stíši a vy viete, že máte prejsť do ďalšieho kvadrantu ústnej dutiny a pokračovať v čistení,“ dopĺňa pán Michal Borovička, NAY.

Elektrické zubné kefky Philips Sonicare si teda rozhodne prinášajú inovatívnu technológiu čistenia zubov prostredníctvom zvukových vibrácií. Takýto šetrný spôsob ústnej hygieny by tak mohol pritiahnuť aj tých, ktorí si doteraz s elektrickými zubnými kefkami veľmi nerozumeli.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a dané produkty si môžete zakúpiť TU.)