Nemáme námietky voči cestovným poukazom, vyhlásil Kažimír

TA3 TASR
28.8.2018 19:39

Ministerstvo financií plne rešpektuje programové vyhlásenie vlády, v ktorom je zapísaná aj realizácia cestovných šekov. V reakcii na túto iniciatívu koaličnej SNS to v utorok uviedol šéf rezortu Peter Kažimír.

Nemáme námietky voči cestovným poukazom, vyhlásil Kažimír
SITA/Diana Černáková

"Z tohto pohľadu nie je najmenšia námietka voči samotnej myšlienke cestovných šekov. Samozrejme otázka parametrov je aj otázka možností štátneho rozpočtu," priblížil Kažimír. Pripomenul, že prípravy rozpočtu na budúci rok sú momentálne vo finálnej fáze. Na rokovanie vlády by sa mal návrh dostať okolo 10. októbra. Následne pôjde do parlamentu.

"Nastavenie parametrov je v rukách aj koaličnej rady, ale aj možností štátneho rozpočtu. Teraz pracujeme na kvantifikácii parametrov, ktoré zadal koaličný partner, akonáhle budeme mať konkrétne čísla, vrátime sa k rokovaciemu stolu ohľadom možností zabezpečenia financovania takéhoto nápadu," doplnil Kažimír.

Ako v utorok po dvojdňovom rokovaní s predstaviteľmi zamestnávateľov a odborov uviedol predseda koaličnej SNS a parlamentu Andrej Danko, ani jeden zástupca nepovedal, že rekreačné poukazy sú zlý inštitút. Už skôr tiež upozornil, že téma rekreačných poukazov je podmienkou fungovania SNS vo vládnej koalícii. "Je to výsledok koaličnej dohody, koaličným partnerom za to ďakujem," poznamenal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok