Na českého expremiéra sa po výrokoch jeho ženy zamerala polícia

TA3 TASR
28.8.2018 11:11

Tvrdeniami manželky bývalého českého premiéra Jiřího Paroubka o tom, že jej manžel mal miliónové nelegálne príjmy, sa začala zaoberať polícia. Spravodajskému serveru iROZHLAS.cz to potvrdili z prokuratúry.

Na českého expremiéra sa po výrokoch jeho ženy zamerala polícia
SITA/AP

Paroubek mal vraj nelegálne príjmy

"Štátne zastupiteľstvo s touto informáciou pracuje. Zatiaľ sme začali, neboli spustené úkony trestného konania," potvrdila Hana Vrbová z Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 5. Námestníčka zastupiteľstva mesta Prahy Daniela Smetanová doplnila, že výrokmi sa zastupiteľstvo v spolupráci s políciou zaoberá od minulého týždňa.

Pre webovú stránku SeznamZpravy.cz Paroubková minulý štvrtok uviedla, že niektoré príjmy jej manžela neboli legálne. Dodala, že pôvod peňazí aspoň sčasti pozná, ale pre obavy o svoj život ho neprezradí. Paroubková môže podľa vlastných slov svoje tvrdenia aspoň čiastočne podložiť dôkazmi, napríklad nahrávkami či manželovým predvolebným denníkom z roku 2014.

Pokúša sa o politický comeback

Niekdajší šéf vlády ČR a bývalý predseda Českej strany sociálnodemokratickej manželku Petru vyzval, aby predložila dôkazy pre svoje tvrdenie. Paroubek tvrdenie manželky spochybňuje argumentom, že s obvinením prišla v čase, keď sa on uchádza o hlasy voličov v októbrových senátnych voľbách. Paroubková sa v rozhovore zmienila, že ponuku na spoluprácu s políciou už v minulosti dostala, vtedy ju však odmietla. Na otázku portálu iROZHLAS.cz, či teraz bude s vyšetrovateľmi spolupracovať, zatiaľ nereagovala.

Jiří Paroubek stál na čele vlády ČR v rokoch 2005-06. Potom do roku 2013 pôsobil ako poslanec českého parlamentu. Kandiduje v tohtoročných voľbách do Senátu, prostredníctvom ktorých sa chce pokúsiť o politický comeback. S manželkou Petrou sa zosobášil v roku 2007, majú spolu osemročnú dcéru Margaritu. Paroubková od manžela pred rokom a pol odišla. V rozhovore pre SeznamZpravy.cz Paroubková naznačila, že sa stala obeťou domáceho násilia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok