Herný turnaj prerušila streľba, hlásia niekoľko mŕtvych

TA3 ČTK TASR
26.8.2018 21:03

Životy najmenej štyroch ľudí si v nedeľu vyžiadala streľba v zábavnom centre v meste Jacksonville v americkom štáte Florida. Ďalších 11 osôb utrpelo podľa správ zranenia, viacerých previezli do nemocníc.

Zdroj AP povedal, že muž podozrivý zo streľby podľahol strelnému zraneniu, ktoré si sám spôsobil. Nie je jasné, či je tento podozrivý zahrnutý medzi zmienených štyroch mŕtvych. Jacksonvillský šerif Mike Williams predtým na tlačovej konferencii povedal, že mŕtvy podozrivý, ktorým je muž-beloch, a ktorého identitu sa stále snažia potvrdiť, konal zrejme sám.

Polícia vyzvala ľudí, aby sa vyhli oblasti, kde sa útok odohral. Na mieste zasiahlo niekoľko sanitiek. Šerif bez bližších podrobností dodal, že miesto činu už zabezpečili. Podľa úradu šerifa pôvodne pátrali aj po možnom druhom podozrivom.

K útoku došlo v reštaurácii v zábavnom a nákupnom stredisku Jacksonville Landing počas turnaja počítačovej hry amerického futbalu Madden 19, ktorý sa v tomto centre ležiacom na brehu rieky práve konal. Zvuky streľby boli zachytené aj v živom internetovom prenose z turnaja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok