Fialková vybojovala na MS v letnom biatlone ďalšiu medailu

TA3 TASR
26.8.2018 17:15

Striebornú medailu na MS v letnom biatlone vybojovala v Novom Měste na Morave v stíhacích pretekoch Paulína Fialková. Slovenská biatlonistka za zlatou Češkou Veronikou Vítkovou zaostala na 10 km trati o 21,8 sekundy, tretia dobehla Kazaška Galina Višnevská.

Fialková vybojovala na MS v letnom biatlone ďalšiu medailu
facebook.com/pg/biathlonnmnm

Druhú "ležku" zvládla s istotou

Zlatá zo šprintu P. Fialková mala náskok na štarte pred Hojniszovou 7 a pred Višnevskou 23 sekúnd. Po štvrtej a piatej nepresnej rane v "ležke" sa však jej situácia výrazne zmenila, na čele sa ocitla Vítková pred Višnevskou a Ukrajinkou Pidhrušnou, všetky s čistou streľbou. P. Fialkovej patrila štvrtá priečka so stratou 27,0 na Češku. Druhú "ležku" už zvládla slovenská biatlonistka s istotou a posunula sa vpred na tretiu priečku, na prvé miesto Višnevskej jej chýbalo 24,6 sekundy.

Úvodný stojkový výstrel P. Fialkovej minul terč a na jej postavení sa veľa nezmenilo. So štvrtou priečkou si niesla aj stratu 37,2 sekundy na vedúcu Vítkovú. V dramatickej záverečnej streľbe stojmo najskôr Vítková netrafila posledný terč, Hojniszová prvý a piaty, Višnevská prvý a Fialková úplne posledný.

Pred finišom vzniklo poradie s Vítkovou na čele, hneď za ňou figurovali P. Fialková (+40,6) a Višnevská (+43,5) s Hojniszovou (+51,6). Rovnaké poradie zostalo aj v cieli a P. Fialková, ktorá stihla ešte náskok Vítkovej zredukovať o polovicu, sa po zlate zo šprintu radovala zo striebra.

Vyjadrenie šéftrénera

Šéftréner slovenského biatlonu Marek Matiaško pri svojej prvej veľkej akcii vo funkcii zažil hneď medailový úspech: "Trochu sme na začiatku zažili sklamanie, v štafetách sa nepostavili na štart sestry Fialkové a museli sme postaviť juniorku. Medzi juniorkami, dúfam, že vykročili do úspešnej kariéry sestry Remeňové, skúsili si prvý štart na takejto scéne. Po tomto začiatku sme vnímali sobotňajšie šprinty s veľkou radosťou, so zlatom Pauly Fialkovej, a aj Maťo Otčenáš ukázal veľmi dobrý výkon.

Aj keď sa skloňovala u neho tiež medaila, treba si povedať, že sa tu zišla veľmi dobrá konkurencia, výkon bol solídny, výsledok už menej. Stíhacie preteky boli dramatické do poslednej chvíle, Paula bojovala ako dračica a vyšlo z toho pekné striebro. Maťo Otčenáš zaváhal v ležkách, vytvorila sa diera a ťažko sa už predieralo vpred."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok