SaS podľa Krajcera pravdepodobne opustí vládu

TASR, foto: ČTK
12.10.2011 21:28

Ministri za SaS pravdepodobne neostanú súčasťou vlády do predčasných parlamentných volieb.

SaS podľa Krajcera pravdepodobne opustí vládu

Po dnešnom rokovaní kabinetu to vyhlásil minister kultúry a podpredseda strany Daniel Krajcer s tým, že o všetkom sa rozhodne po návrate prezidenta Ivana Gašparoviča do vlasti. "Nemáme dôvod utekať, myslíme si, že sme si dobre zastávali svoje rezorty a svoju prácu, nikto z ministrov za SaS nemal žiadny škandál... Nemáme dôvod z vlády odchádzať, ale, pochopiteľne, nastáva istý vývoj, ale treba počkať na pána prezidenta," povedal.

Krajcer odmietol, že by ich premiérka Iveta Radičová, ktorá ich na vzdanie sa funkcií vyzvala v utorok, na stretnutí na začiatku dnešného rokovania kabinetu požiadala o odchod z vlády alebo o odchod z rokovania. "Diskutovali sme práve o ústavných možnostiach, ktoré súvisia s návratom prezidenta."

Na margo odvolania šéfa SaS Richarda Sulíka z postu predsedu parlamentu, o ktorom sa hovorí v kuloároch, poznamenal, že je to právo poslancov. Na novinársku otázku, či budú liberáli naďalej podporovať vládny program a zákony z neho vyplývajúce, Krajcer reagoval s tým, že záleží od toho, aké právne normy budú prichádzať do parlamentu. "Dnes sme podporili návrh štátneho rozpočtu. Považujeme to za dôležitú vec pre občanov a takýmto spôsobom budeme pristupovať aj k jednotlivým návrhom, ktoré sa objavia v Národnej rade SR. My tu nie sme kvôli politickým stranám, ale sme tu kvôli občanom a našim voličom a takto budeme postupovať až do posledného dňa fungovania parlamentu," zhrnul.

Avizoval, že vzhľadom na otázky v súvislosti s hlasovaním v parlamente nielen o štátnom rozpočte bude potrebné zrealizovať stretnutie doterajších koaličných strán. "Koaličná zmluva formálne ešte neskončila, aj keď de facto možno už hej, ale de jure ešte nie. Očakávame ešte jedno stretnutie koaličných partnerov, kde práve tieto otázky si môžeme prerokovať," uviedol. Podotkol, že postoj SaS sa bude odvíjať od rozumnosti a prospešnosti jednotlivých návrhov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok