Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG chystá novú éru nositeľných robotov pre uľahčenie práce

LG chystá novú éru nositeľných robotov pre uľahčenie práce
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG odhala svojho inteligentného „nositeľného robota“, inak povedané exoskeleton. Ten je navrhnutý tak, aby pomáhal pracovníkom pri práci s ťažkými nákladmi a odľahčil tak im nohám, na ktorých sa celý deň pohybujú. K lepšiemu výkonu dopomôže aj umelá inteligencia.

Nový exoskeleton pre spodnú časť tela je súčasťou značky zariadení s algoritmami umelej inteligencie CLOi a nesie názov LG CLOi SuitBot. Skladá sa z dvoch akoby robotických nôh, do ktorých sa používateľ nasunie. Tie zvýšia jeho výšku a pomáhajú mu stáť, chodiť a pracovať. Cieľom tohto „nositeľného robota“ je znižovanie fyzického namáhania a rizika zranenia u ľudí, ktorí sú na nohách v práci po celý deň. To sa v konečnom dôsledku môže odzrkadliť aj na zvýšenej efektivite práce.

Exoskeleton CLOi SuitBot má miesto pre nasunutie nôh navrhnuté rak, aby sa automaticky prispôsobili jednotlivým používateľom, ktorí môžu ľahko dvíhať a posúvať vlastné nohy. Spoločnosť LG tvrdí, že nositeľný robot je pohodlný a jeho kĺby sa otáčajú prirodzeným spôsobom.

Exoskeleton CLOi SuitBot je podľa spoločnosti LG prvým

Vývojári však išli v tomto smere ešte ďalej a robota vybavili umelou inteligenciou, ktorá sa dokáže učiť a zlepšovať tak prácu v exoskeletone v priebehu času. Pokročilé algoritmy analyzujú údaje nielen od používateľa, ale skúmajú i okolité prostredie, v ktorom sa pohybuje. Výsledkom môže byť návrh pre čo najlepšie pohyby a postoje.

LG zatiaľ neprezradilo ďalšie informácie o tom, ako ich systém funguje, kedy bude komerčne dostupný a koľko bude stáť.

Cieľom tohto „nositeľného robota“ je znižovanie fyzického namáhania a rizika zranenia u ľudí, ktorí sú na nohách v práci po celý deň.