Skvelý výsledok pre Spartak, v Ľubľane vyhral napriek oslabeniu

TA3 TASR
23.8.2018 22:28

Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v úvodnom stretnutí play off Európskej ligy na pôde Olimpije Ľubľana 2:0. Prvý gól strelil v 23. minúte z pokutového kopu Marek Bakoš, o druhý sa postaral domáci kapitán Branko Ilič strelou do vlastnej siete. Spartak hral od 30. minúty bez vylúčeného Martina Tótha. Odveta sa odohrá 30. augusta o 20.30 v Trnave, žreb skupinovej fázy je na programe 31. augusta.

Skvelý výsledok pre Spartak, v Ľubľane vyhral napriek oslabeniu
TASR/Marko Erd

Gól v oslabení

Po opatrnom úvode vystrčili rožky ako prví domáci. V 10. minúte si loptu spracoval Kronaveter, ale vzápätí ju poslal tesne vedľa žrde Chudého bránky. Trnava do 20. minúty neohrozila bránku domácich, ale potom prišla jej chvíľa. V šestnástke fauloval Ilič Tótha a nariadený pokutový kop bezpečne premenil Marek Bakoš.

O sedem minút bol už Tóth v pozícii negatívneho hrdinu. Po tom, čo fauloval vo vyloženej šanci Issaha, mu arbiter ukázal červenú kartu a Spartak hral od tej chvíle v oslabení. Už onedlho mohol inkasovať po strele Kronavetera, ale sieť napokon v 35. minúte rozvlnil kapitán domácich Branko Ilič.

Ten si nešťastne zrazil do vlastnej siete Bakošov center z pravej strany a Trnava viedla už o dva góly. Zaskočenú Olimpiju mohol ešte do konca polčasu potrestať Čonka, ale prestrelil. Na druhej strane zachránil Chudý po strele Štigleca.

Nápor domácich

Druhé dejstvo sa nieslo v očakávanom nápore domácich. Už v úvode pohrozil nepresnou strelou Savič, domáci mali loptu pod kontrolou a neustále hrozili. Tréner Olimpije Linta podporil ofenzívu v 61. minúte dvojnásobným striedaním, vzápätí tesne minul bránku Štiglec. Pätnásť minút pred koncom mal najväčšiu šancu domácich Boateng, ale Chudý zoči - voči ľubľanskému útočníkovi uspel.

Obaja si úlohy zopakovali aj neskôr, to však bol Boateng v nevýhodnejšej pozícii. Trnava napokon ustála aj záverečný nápor, tesne pred koncom mohol dokonca Grendel streliť tretí gól. Spartak si napokon do odvety vezie cenné dvojgólové víťazstvo.

Olimpija Ľubľana - Spartak Trnava 0:2 (0:2)

Góly: 23. Bakoš (11 m), 35. Ilič (vlastný). Rozhodcovia: Pawson - Child, Betts (všetci Angl.), ŽK: Tomič, Ilič, Savič - Sloboda, Bakoš, Kadlec, ČK: 30. Tóth

Olimpija Ľubľana: Ivačič - Putničanin, Ilič (82. Brkič), Maksimenko, Štiglec Tomič - Avramovski (61. Suljič), Kapun (61. Boateng), Kronaveter, Savič - Issah

Spartak Trnava: Chudý - Kadlec, Hladík, Tóth, Čonka - Greššák - Jirka (85. Lupták), Sloboda, Rada (71. Oravec), Grendel - Bakoš (80. Janso)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok