Prestaň používať naše skladby, žiada Trumpa známa skupina

TA3 SITA
23.8.2018 20:15

Frontman americkej rockovej kapely Aerosmith Steven Tyler poslal predžalobnú výzvu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, v ktorej naňho apeluje, aby prestal používať skladby Aerosmith na svojich politických zhromaždeniach.

Prestaň používať naše skladby, žiada Trumpa známa skupina
SITA/AP

Speváka k tomu vyprovokoval fakt, že ich skladba Livin' On The Edge zaznela na Trumpovom mítingu v Západnej Virgínii. Nejde pritom o prvú predžalobnú výzvu v tejto súvislosti. Tyler už Trumpovi dve poslal v roku 2015. Trump používaním skladieb Aerosmith na svojich mítingoch "bezdôvodne a opätovne navodzuje dojem, že môj klient podporuje jeho kampaň a/alebo výkon prezidentskej funkcie", uvádza sa v čerstvom upozornení, ktoré v mene speváka Trumpovi napísal jeho právny zástupca.

Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998).

V kapele v súčasnosti pôsobia okrem spomínaného Tylera aj Joe Perry (gitara), Tom Hamilton (basgitara), Brad Whitford (gitara) a Joey Kramer (bicie). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok