Trenčín neudržal vedenie, s Larnakou doma iba remizoval

TA3 TASR
23.8.2018 20:36

Futbalisti fortunaligového AS Trenčín remizovali v úvodnom stretnutí play off Európskej ligy v Žiline s cyperským AEK Larnaka 1:1. Domáci, ktorým zo zdravotných dôvodov chýbal stopér James Lawrence, otvorili skóre zásluhou Joeyho Sleegersa v 55. minúte, no už o päť minút neskôr vyrovnal Acoran. Odveta sa odohrá 30. augusta o 17.30 SELČ na Cypre.

Prvú príležitosť mali hostia

Mance bol ústredná postava úvodných minút, najskôr strelou vyskúšal hosťujúceho brankára Ramireza, onedlho ho centrom našiel Čatakovič. Prvú vyloženú príležitosť však mala Larnaka, Acoran prihral krížom cez pokutové územie voľnému Tetemu, otvoreniu skóre zabránil pohotový trenčiansky brankár Šemrinec.

Aj ďalšiu šancu hostí mal Tete, po spolupráci s Giannouim prestrelil. Giannou unikal obrane Trenčína v 22. minúte, rozhodca posúdil jeho kontakt so Šulekom ako nedovolený a nariadil priamy kop z hranice šestnástky - Hevel trafil brvno. Domáca defenzíva si musela dávať pozor na podobné úniky, o ďalší sa pokúšal Acoran, ktorého zastavil Julien.

Po vyše polhodine hry sa pripomenul Mance a po prihrávke El Mahdiouiho preveril Ramireza, ktorému však oveľa viac starostí narobil Čatakovič. Jeho pokus spoza šestnástky vyrazil brankár AEK na roh. Domáci obrancovia zastavili v závere úvodného dejstva dve sľubne sa rozvíjajúce akcie cyperského mužstva a do kabín sa išlo za bezgólového stavu.

Vedenie dlho nevydržalo

Snahe hostí patril aj začiatok druhého polčasu, Tričkovski našiel Acorana, ktorý preváhal vhodný okamih a vystrelil mimo priestoru troch žrdí. Po zmene strán bol na pravom trenčianskom krídle aktívnejší Sleegers a v 55. minúte sa stal autorom otváracieho gólu. Spracoval si prihrávku Čatakoviča a krížnou prízemnou strelou prekonal Ramireza - 1:0.

O päť minút neskôr však zadáci AS neustrážili Acorana, ktorý si zabehol po dlhej lopte od stopéra Gonzaleza a osamotený pred Šemrincom vyrovnal na 1:1. Čatakovič bol zakrátko opäť pri nebezpečnej akcii Trenčína, ale v stiesnenej pozícii neprepasíroval loptu na Manceho. Vzápätí sa na opačnom konci do rýchleho protiútoku rútil striedajúci Jean-Luc, Šemrinec mu zabránil v zakončení včasným vybehnutím.

Trenčiansky brankár si poradil aj s priamym kopom Jorgeho. Jean-Luc potom vypracoval možnosť pre Tričkovského, ktorý vypálil tesne vedľa pravej žrde. Bola to záverečná väčšia šanca na rozhodnutie úvodného stretnutia.

AS Trenčín - AEK Larnaka 1:1 (0:0)

Góly: 55. Sleegers - 60. Acoran. ŽK: Mance, Šulek, Skovajsa, Zubairu - Truyols. Rozhodovali: Mateu Lahoz - Cebrian Devis, Rodriguez (všetci Šp.), 6107 divákov

AS Trenčín: Šemrinec - Yem, Šulek (86. Mašovič), Skovajsa, Julien - Zubairu (83. Ubbink), El Mahdioui, Čatakovič - Sleegers (80. Bukari), Mance, Azango

AEK Larnaka: Ramirez - Silva, Mojsov, Gonzalez, Truyols - Hevel, Jorge (78. Cases) - Acoran, Tričkovski, Tete (65. Jean-Luc) - Giannou (83. Florian)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok