Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vzniká technológia pre súkromné ozvučenie sedadiel v automobiloch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Hyundai Motor Group vyvíja špeciálnu technológiu Separated Sound Zone, ktorá je navrhnutá tak, aby každému zo štyroch cestujúcich v aute poskytla vlastný zvukový systém. Napríklad deti si tak vzadu môžu púšťať modernú hudbu, zatiaľ čo vpredu si rodičia užívajú jemné tóny vážnej hudby alebo počúvajú podcast či navigačné pokyny.

Technológia ozvučenia automobilov budúcnosti od vývojárov z Hyundai a Kia Motors je navrhnutá aj s ohľadom na príchod autonómnych autombilov, kedy sa doprava v aute stane väčšou zábavou pre všetkých cestujúcich. Cieľom technológie je poskytnúť možnosť viacerým ľuďom si vychutnať vlastné zvukové prostredie bez toho, aby rušili ostatných alebo boli rušení inou hudbou a zvukmi.

Audio systém Separated Sound Zone využíva množstvo reproduktorov, ktoré sú rozmiestnené po celej kabíne automobilu pre cielené vysielanie zvuku na konkrétne sedadlá. Komplexné algoritmy pre dosiahnutie izolovaného efektu obsahujú šikovne naprogramované fázové posuny a neutralizovanie zvukových vĺn pochádzajúcich zo všetkých ostatných reproduktorov v aute.

Audio systém Separated Sound Zone využíva množstvo reproduktorov, ktoré sú rozmiestnené po celej kabíne automobilu pre cielené vysielanie zvuku na konkrétne sedadlá.

Funkcia potláčania okolitých ruchov však neovplyvní schopnosť cestujúcich komunikovať navzájom, pretože je navrhnutá tak, aby eliminovala len to, čo vychádza zo samotného zvukového systému. Navyše môže dodať určitú úroveň ochrany počas telefonovania prostredníctvom Bluetooth pripojenia a môže zabezpečiť to, aby len vodič počul veci, ako sú napríklad navigačné pokyny či zvukové výstrahy.

Hyundai tvrdí, že spolu s vývojármi z Kia Motors pracujú na audio technológii Separated Sound Zone už od roku 2014 a očakáva sa, že by sa mohla začleniť do výroby automobilov zo skupiny Hyundai Motor Group už do jedného alebo dvoch rokov.

Funkcia potláčania okolitých ruchov neovplyvní schopnosť cestujúcich komunikovať navzájom, pretože je navrhnutá tak, aby eliminovala len to, čo vychádza zo samotného zvukového systému.