Strojárne v Tlmačoch prepustia vyše 300 ľudí

TASR
24.5.2012 11:41

Slovenské energetické strojárne (SES) Tlmače prepustia 311 ľudí. Väčšina pritom odíde z pozícií pomocných pracovníkov a s prepúšťaním sa reálne začne v 3. štvrťroku 2012. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny.

Strojárne v Tlmačoch prepustia vyše 300 ľudí
TA3

"Je to dramatické zníženie, ktoré iba reflektuje situáciu na trhu," uviedol pre denník generálny riaditeľ a predseda predstavenstva firmy Martin Paštika. Vedenie spoločnosti muselo podľa jeho slov prehodnotiť súčasnú veľkosť firmy a zamerať sa na maximálne zníženie režijných nákladov.

"Ide naozaj o veľký prírastok do zoznamu nezamestnaných, ktorí navyše pracovali v špecifickom sektore. Trh práce to bude ťažko niesť," doplnila hovorkyňa levického úradu práce Anna Brokešová. SES Tlmače je firma, ktorá sa pomaly začleňuje do priemyselného holdingu EP Industries, ktorý ovládajú finančníci z J&T a český miliardár Daniel Křetínský. Podľa informácií denníka má však firma problémy aj so zákazkami. Marketingový riaditeľ SES Tlmače Gabriel Sirotňák priznal, že informácia o stave zákaziek je pravdivá, no zdôraznil, že dnes už pracujú na získaní nových objednávok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok