Gašpar dostal novú funkciu, je poradcom ministerky Sakovej

TA3 TASR
16.8.2018 19:03

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar začal od začiatku augusta pracovať na ministerstve vnútra. Informáciu potvrdil hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov. Opozičná SaS jeho návrat do rezortu kritizuje ako spoločensky škodlivý.

"Tibor Gašpar je od 1.8.2018 zaradený ako odborník ústavného činiteľa v oblasti legislatívy a v oblasti sociálne vylúčených komunít," uviedol Lazarov. Zároveň dodal, že Gašpar nie je zamestnaný na plný úväzok.

Ministerka vnútra Denisa Saková si s bývalým policajným prezidentom, ktorý je jej poradcom, strelila vlastný gól. Myslí si to poslanec za OĽaNO Gábor Grendel. "Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar je novým poradcom ministerky Sakovej. Ministerstvo vnútra odmieta zverejniť jeho plat. To sú hneď dva vlastné góly, ktoré si Denisa Saková strelila," uviedol vo svojom stanovisku. Grendel hovorí o klasickej stratégii Smeru-SD, ktorý sa podľa jeho slov o ľudí z kategórie "náš človek" vždy príkladne postará a zaplatia to daňoví poplatníci. Poukázal, že keď bol ministrom vnútra Daniel Lipšic, rezort zverejňoval platy a odmeny každého funkcionára, vrátane poradcu ministra. "Sú to peniaze z verejných zdrojov. Ľudia majú právo vedieť, na akú sumu si ministerka cení rady bývalého funkcionára, ktorý musel po verejnom tlaku odísť z čela Policajného zboru," doplnil Grendel.

Po smrti novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej jednou z požiadaviek protestov Za slušné Slovensko bol Gašparov odchod z funkcie. Bývalý policajný prezident to však odmietal urobiť. Nedokázal ho odvolať ani ďalší minister vnútra Tomáš Drucker. Po Druckerovom odchode oznámil premiér Peter Pellegrini, dočasne poverený riadením rezortu vnútra, že Gašpar bude vo svojej funkcii do konca mája. Nová ministerka vnútra Denisa Saková následne potom oznámila, že nástupcom Gašpara bude Milan Lučanský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok