Bratislavské letisko chce lietať do najobľúbenejšej destinácie

TA3 TASR
16.8.2018 13:39

Bratislavské Letisko Milana R. Štefánika by chcelo otvoriť leteckú linku zo slovenského hlavného mesta k Jadranskému moru, ktoré je jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácii pre Slovákov. Zatiaľ sa mu nepodarilo dospieť k dohode o ponuke letov do tejto destinácie so žiadnym dopravcom, podľa predsedu predstavenstva letiska Jozefa Pojedinca však na tom pracuje.

Bratislavské letisko chce lietať do najobľúbenejšej destinácie
SITA/Jozef Jakubčo

Záujem o destináciu

V minulosti sa napríklad z Bratislavy lietalo do mesta Zadar v Chorvátsku. "Veľmi radi by sme túto destináciu obnovili," opísal Pojedinec. Veľa slovenských turistov totiž počas leta smeruje práve k Jadranu a využívajú na to či už dopravu vlastným autom, alebo autobusmi. Letisko registruje veľkú aktivitu autobusových dopravcov v tomto smere. Zároveň majú niektorí Slováci v Chorvátsku byty či apartmánové domy, záujem o túto destináciu teda je.

"Na základe toho sme sa rozhodli, že sa do tejto destinácie budeme snažiť nahovoriť dopravcov. Bohužiaľ, pre krátkosť času a pre umiestnenie lietadiel na iných linkách a iných destináciách našich tradičných dopravcov sa nám to na tento rok nepodarilo," priblížil Pojedinec. Pevne však verí, že v budúcom roku by sa to mohlo podariť.

Letisko rokuje s dopravcami

Takisto sa podľa jeho slov letisko snažilo oživiť linku z Bratislavy na sever Európy, napríklad do Nórska. Zatiaľ však neúspešne. Dopravcovia si totiž podľa Pojedinca veľmi citlivo mapujú trh a potenciál prípadnej linky. Obyvatelia severských krajín však obľubujú predovšetkým destinácie pri mori. "Bohužiaľ, my nie sme takouto destináciou, ktorá by bola zaujímavá pre občanov severu," konštatoval.

Čo sa týka iných destinácií, do ktorých by sa mohlo z Bratislavy začať lietať, letisko podľa Pojedinca rokuje s dopravcami. Máme rozrokované niektoré linky, ktoré je možné, že budú spustené na jeseň," načrtol predseda predstavenstva. Zatiaľ však nechcel konkretizovať ani dopravcov a ani destinácie, ktoré sú v hre. Keď sa letisko na linkách dohodne a uzatvorí zmluvu, potom ich podľa neho zverejní.

Momentálne sú z bratislavského letiska ohlásené na jeseň dve nové letecké linky. Jednou je nové spojenie do mesta Ľvov na Ukrajine, ktoré začne od 30. októbra prevádzkovať letecká spoločnosť Wizz Air. Rovnako od 30. októbra pribudne aj nová letecká linka do afrického Marrákeša v Maroku. Lety spustí letecká spoločnosť Ryanair.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok