Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mimoriadne prenosný dron Mantis Q môžete ovládať svojim hlasom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yuneec pridala do svojho portfólia spotrebiteľských dronov nový kompaktný model s názvom Mantis Q. Ten je špecifikovaný ako „cestovný dron“, ktorý je vybavený skladacími ramenami s vrtuľami, 4K kamerou, batériou s výdržou až 33 minút a malým prenosným diaľkovým ovládačom. Dron sa tiež môže pochváliť technológiou detekcie tváre používateľa, rozpoznávaním gest či dokonca schopnosťou prijímať hlasové príkazy.

Yuneec Mantis Q je so svojimi rozmermi 16,8 x 9,7 x 5,6 cm a hmotnosťou 454 g mimoriadne prenosným dronom. So zloženými ramenami ľahko vkĺzne do batoha alebo väčšieho prepravného vrecka. Zabudovaná batéria na jedno nabitie poskytne dostatok energie až pre 33 minút letu, čo je veľmi slušná doba na takého drobca.

Kamera nakrúca video v rozlíšení 4K alebo s elektronickou stabilizáciou v rozlíšení 1080p, zatiaľ čo statické snímky sa ukladajú v rozlíšení 13 megapixlov vo formátoch JPG alebo DNG. Kamera sa môže nakloniť o 90 stupňov smerom nadol, alebo o 20 stupňov do strán. Mamimálna rýchlosť dronu v športovom režime je až 70 km / h.

Yuneec Mantis Q je so svojimi rozmermi 16,8 x 9,7 x 5,6 cm a hmotnosťou 454 g mimoriadne prenosným dronom.

Okrem klasického diaľkového ovládača s páčkovými ovládačmi a ramenom pre držanie smartfónu sa dá dron ovládať aj prostredníctvom hlasových povelov. K dispozícii je aj technológia rozpoznávania tvárí, čiže dron sníma používateľa vtedy, keď vidí, že sa usmieva, a to až do vzdialenosti 4 metrov. Používateľ môže fotografovať aj s pomocou gestikulácie a má v ponuke aj ďalšie prevádzkové režimy, vrátane automatického sledovania, snímania bodu záujmu či krúženia okolo.

Kamera nakrúca video v rozlíšení 4K alebo s elektronickou stabilizáciou v rozlíšení 1080p, zatiaľ čo statické snímky sa ukladajú v rozlíšení 13 megapixlov.

Dron síce nedisponuje technológiou pre detekciu prekážok, no vo výbave má dvojicu zvukových senzorov a infračerveného lúča pre bezpečnejšie lietanie v interiéri.

Nový dron Mantis Q sa dá predbežne objednať na stránkach spoločnosti Yuneec za 499 dolárov. Dodávka je naplánovaná na september tohto roku. V priebehu roka bude k dispozícii aj vo verzii „X-pack“ s dvomi extra batériami a taškou cez rameno za cenu 649 dolárov.

Dron Yuneec Mantis Q sa môže pochváliť technológiou detekcie tvárí, rozpoznávaním gest či dokonca schopnosťou prijímať hlasové príkazy.