Fotogaléria: Takto vyzerá pomoc, ktorú posielame na Blízky východ

TA3 SITA
15.8.2018 12:02

Slovenská republika posiela do irackého Mosulu zdravotnícke pomôcky, uteráky, postele, prikrývky, hračky či odevy. V rámci humanitárnej pomoci v stredu odišiel konvoj, ktorý pripravilo ministerstvo vnútra v spolupráci s rezortom zahraničných vecí a súkromným sektorom.

Projekt humanitárnej pomoci pre Irak Slovensko dlhodobo realizuje v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou, ktorá v Iraku pomáha s obnovou zdravotníckeho systému a zabezpečuje distribúciu. Pomoc bude rozdelená pre štyri miestne nemocnice a hodnota humanitárneho nákladu pre Irak prevyšuje 212-tisíc eur.

"Slovensko aj týmto spôsobom reaguje na situáciu v niektorých krajinách a prikladá ruku k dielu. Neposielame iba to, čoho máme dostatok, ale snažili sme sa poslať do irackého Mosulu veci a materiál, ktorý je tam potrebný. Sú to prikrývky, uteráky, zdravotnícky materiál, ale aj hračky či odevy. Verím, že vďaka týmto veciam prispejeme k obnove zničenej infraštruktúry v Iraku a pomôžeme zlepšiť celkovú situáciu v krajine," povedal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek.

Konvoj bude na ceste päť dní, pričom by mal ísť najbezpečnejšími trasami. Náklad si prevezmú na území Iraku zástupcovia Svetovej zdravotníckej organizácie. Konvoj s humanitárnou pomocou vypravil okrem štátneho tajomníka Parízeka aj zástupca Svetovej zdravotníckej organizácie Nicolas Isla a výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. Martin Kuruc. Konvoj vyrazil z Bratislavy krátko pred desiatou hodinou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok