Zverejnili fotografiu údajného útočníka spred britského parlamentu

TA3 ČTK
15.8.2018 09:53

Muž, ktorý v utorok vrazil autom do ľudí pri britskom parlamente v Londýne, je Brit z Birminghamu, 29-ročný Salih Khater sudánskeho pôvodu. Informoval o tom The Guardian a ďalšie britské denníky. Polícia muža zatkla, keď pred Westminsterským palácom vrazil do cyklistov a chodcov a zranil troch ľudí. Potom autom narazil do bezpečnostných zátarasov.

Polícia doteraz uvádzala len vek útočníka. Zo záberov, ktoré vznikli pri zatýkaní, je zjavné, že muž je tmavej pleti. The Guardian získal informáciu, že muž sa volá Salih Khater, je to Brit sudánskeho pôvodu a žil v birminghamskej časti Sparbrook.

Na sociálnych sieťach koluje Khaterova fotografia. Scotland Yard tvrdí, že bezpečnostným zložkám muž nebol známy a že pri vyšetrovaní nespolupracuje.

Automobil do Londýna priviezli v pondelok a približne do šiestej hodiny ráno v utorok parkoval v Soho. Ráno s ním šofér krúžil Westminsterom zhruba 90 minút, až do incidentu, ktorý sa stal krátko po pôl osmej miestneho času.

Polícia uskutočnila razie v Nottinghame a v Birminghame, ale okrem šoféra auta nikoho ďalšieho nezatkla. Čin vyšetrujú vzhľadom k zjavnému úmyslu, a tiež k lokalite ako teroristický.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok