Na festivale sa zrútila plošina, hlásia stovky zranených

TA3 SITA
13.8.2018 08:16

Viac ako 300 ľudí utrpelo zranenia, keď sa počas športového a hudobného festivalu v španielskom meste Vigo zrútila do mora časť drevenej plošiny. Plošina na nábreží bola preplnená ľuďmi, prevažne tínedžermi, ktorí sa zúčastnili na koncerte španielskeho rappera Relsa B v rámci dvojdňového podujatia O Marisquiňo. Polícia potvrdila, že si incident nevyžiadal žiadnych mŕtvych.

Plošina sa zrútila v nedeľu krátko pred polnocou. Svedkovia incidentu uviedli, že na mieste vypukla panika, keď sa ľudia pokúšali dostať do bezpečia. Niektorí z nich pri tom spadli do mora. Na mieste zasahovalo niekoľko záchranných tímov a potápači, ktorí kontrolovali, či niekto neuviazol pod plošinou. Galícijský minister zdravotníctva Jesús Vázquez Almuíňa pre televíziu Antena 3 uviedol, že zdravotnú starostlivosť vyhľadalo 313 ľudí. Päť osôb utrpelo vážne, no život neohrozujúce zranenia, uviedli miestne úrady.

Starosta Viga Abel Caballero informoval, že príčinu incidentu budú vyšetrovať. Zatiaľ nie je známe, či sa plošina prelomila, pretože na nej bolo veľa ľudí, bola slabá alebo to zapríčinili iné faktory. Podľa predsedu prístavných orgánov vo Vigu Enriqueho Césara Lópeza Veigu, ktorý komunikoval s rádiom Cadena Ser, je za zrútením zrejme konštrukčný problém. Plošina spadla "pravdepodobne pre nadmernú záťaž", uviedol.

Rels B na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter poprial zraneným silu a vyzval každého, kto sa obáva o svojich priateľov alebo príbuzných, aby kontaktoval núdzový informačný bod, ktorý zriadili organizátori festivalu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok