Trenčín rozstrieľal holandský Feyenoord, Mance strelil hetrik

TA3 TASR
9.8.2018 21:16

Futbalisti fortunaligového AS Trenčín triumfovali v domácom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy nad Feyenoordom Rotterdam 4:0. Chorvátsky útočník Antonio Mance dosiahol hetrik, nigérijský krídelník Philip Azango strelil jeden gól.

S Trenčínom si nevedeli rady

Zverenci Ricarda Moniza si v Žiline vypracovali viac než sľubnú východiskovú pozíciu od odvety, ktorá sa odohrá o týždeň 16. augusta v Holandsku (20.30). Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu Sturm Graz - AEK Larnaka.

AS skóroval hneď z úvodnej akcie, pri bleskovej kombinácii putovala lopta od Lawrencea k Čatakovičovi a naspäť, Lawrence na útočnom výlete pomedzi nohy protihráča našiel voľného Manceho a ten prekonal Bijlowa v bránke Feyenoordu - 1:0. Mance takmer o tri minúty neskôr pridal druhý zásah po centri Azanga, tentoraz Bijlow zachránil. Po rohovom kope bránku tesne minula tečovaná strela Sleegersa. Po ďalšom rohu a hlavičke Manceho lopta skončila v sieti, ale rozhodcovia videli porušenie pravidiel a neuznali gól.

Feyenoord si s Trenčínom nevedel rady, jedine Larsson si zabehol za vysunutú defenzívnu líniu a obhodil si Šemrinca, ale jeho prihrávku do pokutového územia odvrátili obrancovia. Domáci sa neuspokojili a naďalej chceli zvýšiť skóre. Strela Manceho, rýchly brejk Sleegersa, spolupráca Azanga s Mancem ani pokus Čatakoviča sa ešte neujali. V 37. minúte však Čatakovič vydoloval loptu v šestnástke a prihral Mancemu, ktorý si počkal a druhýkrát prekonal Bijlowa - 2:0. Hosťujúca defenzíva zabudla krátko pred prestávkou po centri Sleegersa na osamoteného Azanga, ten poľahky upravil už na 3:0.

Ani po výmene strán

Po zmene strán to nebol príliš odlišný výkon Feyenoordu. Príležitosť mal v 53. minúte z priameho kopu, Berghuis nenašiel žiadneho spoluhráča a lopta skončila mimo hry. Na opačnom konci sa uvoľnil Sleegers, nebezpečnejší bol onedlho prienik Čatakoviča, no ani on netrafil priestor troch žrdí. Obrat v podaní hostí sa nekonal, naopak, AS pridal po vyše hodine hry štvrtý gól, keď Čatakovič poslal z ľavého krídla prízemný center, Mance sa presadil cez brániaceho Van der Heijdena a skompletizoval hetrik - 4:0.

Až potom mal Rotterdam prvú vyloženú šancu, Šemrinec pokryl loptu po zakončení Venteho z bezprostrednej blízkosti. Podobne si poradil so strelou striedajúceho Boetiusa, hlavička Venteho nešla na bránku. V trenčianskej obrane sa v závere vyskytlo zopár dier, ale Šemrinec vyrazil aj druhý nebezpečný pokus Boetiusa, jeho ďalšia strela preletela tesne vedľa. Domáci vďaka tomu podporili štyri strelené góly cenným čistým kontom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok