Militanti z Gazy opäť zaútočili na Izrael, hlásia mŕtvych i zranených

TA3 TASR
9.8.2018 00:08

Izraelská armáda a palestínske hnutie Hamas na seba opäť zaútočili. Podľa medializovaných informácii vypálili militanti z Gazy na Izrael celkovo 36 rakiet. Izrael hlási šesť zranených. Po jeho odvetnom útoku zostali na palestínskej strane traja mŕtvi a 12 zranených. V Gaze zahynula jedna žena, jej malá dcéra a militant z Hamasu.

Izraelská armáda potvrdila, že jej lietadlá v pásme Gazy v noci na štvrtok podnikli približne stovku vzdušných úderov. Šlo o reakciu na odpálenie asi 70 rakiet z palestínskeho územia na juh Izraela zo stredy večera a noci na štvrtok. Podľa armády 11 z rakiet zachytil systém protiraketovej obrany Železná kupola, dve rakety dopadli na územie mesta Sderot, pričom utrpela zranenia jedna osoba. Zvyšné rakety dopadli do púšte.

Armáda spresnila, že terčom jej náletov v pásme Gazy boli dielne zamerané na výrobu zbraní, výcvikové strediská a sklady hnutia Hamas. Podľa agentúry AP zatiaľ nie je možné posúdiť, či táto nová eskalácia ovplyvní Egyptom iniciované nepriame rokovania medzi Izraelom a Hamasom, ktorých cieľom je dosiahnuť dlhotrvajúce prímerie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok